JEDNA RUSKINJA POSTAVILA JE NA FEJSBUKU SLIKU BESKUĆNIKA IZ REUTOVA! Mnogima u Srbiji srce umalo nije stalo kad su ga videli!

Autor: Republika

Svet

15.07.2021

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna Ruskinja pre nedelju dana postavila je uznemirujuće fotografije beskućnika u Reutovu i zamolila da mu se pomogne. Uskoro je ispostavilo da je čovek sa fotografije Srbin, izvesni Stanko iz Leskovca.

RepublikaFoto: prinskrin

- Potpuno je prljav i sa ranom na čelu. Policajac koji je stigao po pozivu pokušao je da ga nagovori da krene sa Hitnom pomoći u bolnicu. Taman kad je uspeo, Hitna pomoć je odbila da dođe. Ponovo sam pozvala policiju da pitam da li imamo neku službu ili nešto u blizini i šta se radi u ovim situacijama. Našla sam jednu organizaciju, ali saznajem da uzimaju samo državljane Ruske Federacije i Republike Belorusije i poručuju mi da se obratim socijalnoj patroli, te da oni imaju svoje centre za noćenje i pružaju medicinsku pomoć, ali samo ljudima u strogo trezvenom stanju. Danas to nisam videla kod ovog Srbina, čekamo naredne dane da bi mogli da razgovaramo - napisala je Ruskinja, koja je čoveka uslikala okruženog limenkama piva i dodala:

- Molim vas podelite! U Reutovu se pojavio Srbin beskućnik. Ko ima pristup nekim srpskim zajednicama, neka se javi - napisala je Ina na Fejsbuku.

U narednim postovima Ina, kako je ime ove Ruskinje, je objasnila kako je uspela da porazgovara sa čovekom i te razgovore snimi, te je iz njih saznala da je reč o Stanku M. iz Leskovca, da zapravo nije reč o beskućniku, da ne radi i nema dokumenta, te ne može da se zaposli. Na njeno pitanje gde živi, rekao je na ulici, na klupi i da nema hranu. Inin utisak bio je da nije reč o zavisniku od alkohola, već čoveku u teškoj životnoj situaciji.

Posle samo nekoliko sati počeli su da se javljaju ljudi sa juga Srbije prepozanjući molera iz Predejana, koji je pre više od dve decenije napustio rodni kraj. Neki od njih tražili su adresu na kojoj je viđen, interesovali se za njegovu porodicu i pokušavali da stupe u kontakt sa njima. Rusi, ali i Srbi koji tamo žive i rade nudili su vikendice, kuće, poslove, kartu do Srbije i drugu neophodnu pomoć kako bi sklonili Stanka sa ulice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

U daljim obaveštenjima na Fejsbuku Ina je objasnila kako je policajac ponudio Stanku da kontaktira suprugu ili ćerku, što je on odbio. Istovremeno, njoj se javio Stankov poznanik Bojan koji je spremno otišao na mesto na kojem je viđen.

Pre dva dana, 13. jula stigla je vest da Stanko više nije na ulici, da su zemljaci došli po njega, te se Ruskinja nada da je dobro. Reč je, pored Bojana Ivkovića, o Srđanu Aranđeloviću, Stankovom daljem rođaku koji ga je uputio kod lekara.

- Nije bio problem da mu pruže pomoć, kad smo ga mi doveli. Drugo je kad ga vide na ulici - kaže Srđan za "Telegraf" navodeći da se Stanko oseća bolje, da je od lekara stigla preporuka da ga ne zadrže na bolničkom lečenju, već da ga smeste u neki privatan stan.

- Okupan je, obrijan, ima gde da spava, ima i nekog ko je s njim po ceo dan - kaže Srđan.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading