BIZARAN HOBI POD STARE DANE: Baka u domu za penzionere proizvodila OTROV

Autor: Republika

Svet

02.12.2017

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beti Miler je baka u poznim sedamdesetim godinama koja je uhapšena zbog proizvodnje ricina, jakog biljnog otrova, u domu za penzionere u Americi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Srećom, otrove je pravila iz hobija, niko nije stradao

Ricin koji je Beti Miler spremala iz hobija nije odneo nijednu žrtvu, ali je bio povod za nesvakidašnji dolazak saveznih policajaca u dom penzionera "Wake Robin", gde su u apartmanu 70-godišnjakinje otkrili bočicu s natpisom "ricin". Analiza je pokazala da je reč o smrtonosnoj supstanci.

Na internetu pronašla recept!

Milerova je rekla, prenosi FBI, da je "zanimaju biljni otrovi, pa je na internetu potražila informacije o njihovoj izradi".

- Rekla je da je ricin napravila u svojoj kuhinji u "Wake Robinu" te ga je, kako bi mu ispitala jačinu, stavljala u hranu i piće stanarima doma - dodaje FBI u saopštenju.

Policija je uz ricin pronašla i druge biljne sastojke koji se mogu koristiti za proizvodnju otrova. Policijski zvaničnici su rekli da su "sve opasne stvari pronađene u apartmanu Beti Miler uništene".

Ricin je otrovan protein koji, kada uđe u telo, blokira sposobnost ćelija da sintetišu sopstveni protein. Bez ćelija koje proizvode proteine, ključne funkcije u organizmu se polako gase.

Čak i osobe koje prežive trovanje ricinom ostaju sa trajnim oštećenjem organa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading