UZBUNA U BERLINU: Kod Božićnog sajma pronašli NAPRAVU PUNU EKSERA

Autor: Republika

Svet

02.12.2017

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijski stručnjaci su u petak uklonili napravu punu eksera koja je isporučena apoteci u blizini božićnog sajma u nemačkom gradu Potsdamu, u blizini Berlina, kazali su zvaničnici lokalne policije i službi sigurnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Božićna pijaca u Berlinu

Policija je evakuirala veće područje ovog grada, uključujući delove božićnog sajma i zatvorila veći broj radnji dok je trajalo analiziranje ovog paketa koji je primila jedna lokalna apoteka, podseća Reuters.

Karl-Hajnc Šreder, ministar unutrašnjih poslova pokrajine Brandenburg, rekao je da će to područje za sada ostati zatvoreno dok policija istražuje da li je isporučeno još sličnih paketa.

- Mi smo u procesu istrage... Moguće je da je još paketa isporučeno ovde u blizini božićnog sajma. Mi želimo da osiguramo da niko ne bude u opasnosti - kazao je novinarima.

On je rekao novinarima da je nekoliko stotina grama eksera pronađeno u metalnom cilindru u paketu, ali da nije jasno da li je ta naprava zaista uključivala eksploziv

- Mi u ovom trenutku jednostavno ne znamo da li se radi o napravi koja je zaista mogla eksplodirati ili je lažna ili je test - izjavio je Šreder.

Stručnjaci su upotrebili robota kako bi deaktivirali ovu napravu koristeći snažne mlazeve vode, rekli su zvaničnici.

Peter Mejtric, visokopozicionirani zvaničnik policije Potsdama, rekao je da je apotekar obavestio policiju u petak poslepodne nakon što je otvorio paket i u njemu našao žice, eksere i baterije.

Podsećamo, Nemačka je pod jakim merama sigurnosti skoro godinu dana, nakon što je ekstremista kamionom uletio u božićni sajam u Berlinu usmrtivši 11 osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading