(VIDEO) HILJADU LJUDI SE ZARAZILO NA TEHNO FESTIVALU! Nikome nije jasno šta se dogodilo, zemlja u šoku: SVI SU BILI VAKCINISANI I NEGATIVNI NA KORONU!

Autor: Republika

Svet

14.07.2021

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukidanje epidemioloških mera u holandskom gradu Utrehtu pošlo je po zlu nakon tehno festivala, iako su ispoštovana sva pravila, uključujući i to da nijedan posetilac nije mogao da prisustvuje koncertu ukoliko nije vakcinisan ili ukoliko nije imao dokument s potvrdom da je negativan na koronu.

RepublikaFoto: Printscreen/ Facebook/Nico Moreno
Tehno festival u Utrehtu održan je između 3. i 5. jula 

Mnogobrojni ljubitelji tehno i haus muzike učestvovali su na dugoočekivanom Verknipt festivalu u holandskom gradu Utrehtu, koji je održan između 3. i 5. jula, međutim, taj masovni zabavni događaj pretvorio se u novo žarište koronavirusa, iako je glavni uslov za prisustvo na žurki bilo da svi posetioci ili budu vakcinisani ili imaju potvrdu da se negativni na KOVID-19. 

Vesti o ogromnom broju zaraženih stigla je desetak dana nakon završetka festivala, a iako se brojka o broju inficiranih trenutno kreće oko 1.000, očekuje se da će ona rasti. Reč je o oko pet odsto od ukupnog broja onih koji su bili na žurki. 

- Verujemo da smo sad na vrhuncu talasa, ali broj zaraženih bi mogao da raste narednih dana - upozorila je portparolka holandskog zavoda za zdravlje Lidija van der Mer i naglasila kako su se organizatori muzičkog događaja pridržavali epidemioloških mera, ali da je uprkos tome najpre prijavljeno 448 inficiranih posetilaca, a zatim 516.

 

 

Delta varijanta koronavirusa brzo se širi u Holandiji, pa se pretpostavlja kako trenutno čak između 60 i 65 odsto zaraženih ima upravo taj oblik infekcije.   

Poslednjih dana broj novozaraženih u 24 sata kretao se oko 8.000. Međutim, mala je verovatnoća da će oni imati teži oblik KOVIDA-19. Uprkos tome, vlada je u petak odlučila da odustane od ublažavanja nekih mera. Diskoteke i noćni klubovi se opet zatvaraju, a festivali se više neće održavati jer se čini da su oni glavni izvori zaraza poslednje dve nedelje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Darko

14.07.2021 17:45

Ovo mi liči na nešto što će biti kod nas.