NEPUŠAČI DOBIJAJU 10 DANA DUŽI ODMOR! Građani koji nisu nikotinski zavisnici oduševljeni, evo koliko od radnog vremena pušači POTROŠE NA CIGARE!

Autor: Republika

Svet

13.07.2021

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inicijativa je pokrenuta u Ruskoj Federaciji nakon što je izračunato koliko pušači na dnevnom nivou utroše vremena kako bi konzumirali cigarete, što na godišnjem nivou predstavlja neverovatan broj dana.

Ilustracija 

Ruska Federacija uskoro bi mogla da postane jedna od retkih zemalja na svetu koja daje posebne pogodnosti onim radnicima koji ne konzumiraju cigarete, budući da je član Javne komore Rusije Sultan Hamzajev poslao premijeru Mihailu Mišustinu pismo s predlogom da nepušači imaju pravo na 10 dana dužeg odmora od nikotinskih zavisnika. 

Hamzajev je u svom obraćanju ukazao na to da pušači na svoju zavisnost gube i do 60 minuta dnevno, što je oko čak 20 radnih dana tokom jedne kalendarske godine. Pritom, kako je naglasio sve troškove u vezi sa zaposlenim pušačima moraju da snose poslodavci i država.

- Predlažem da se razmotri mogućnost da se u Zakon o radu Rusije uvedu posebna prava onih zaposlenih koji ne puše, tako što će im se omogućiti dodatnih deset dana odmora godišnje - naveo je Hamzajev u pismu premijeru, prenosi Sputnjik. 

Prema njegovim rečima, ta mera bi dodatno mogla da motiviše pušače da se okanu loše navike. 

Inače, od 1. januara 2021. vlasti Rusije su zabranile pušenje u medicinskim ustanovama, tržnim centrima, bazama i skladištima. Izuzetak su samo mesta koja su specijalno predviđena za pušače u skladu sa zakonom Rusije. Pušačke zone moraju biti specijalno označene tablom "Mesto za pušače".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading