POMPEO PODIVLJAO ZBOG SAJBER NAPADA: Rusija treba da OSETI BOL i plati VISOKU cenu!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.07.2021

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija treba da oseti bol, izjavio je bivši američki državni sekretar Majk Pompeo dok je govorio o tome kakva bi trebalo da bude američka strategija odgovora na navodne sajber napade iz Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Pompeo

Pompeo je, kako prenosi Foks Njuz, rekao da je dok sluša predsednika Bajdena uveren da ruski predsednik Vladimir Putin oseća popustljivost kod njega.

- On vidi predsednika koji mu je rekao: ''Hej, postoji lista od 16 stvari koje ne smeš da diraš'', što ostavlja hiljade stvari u koje potencijalno može (da zadire). Mislim da vidi svaku od tih stvari i kaže: ''Mogu da se pomerim u ovom smeru, mogu da nastavim da ubrzavam moj ransomver program (kojim se traži otkup od žrtve sajber napada)''. I može da kaže da to nije njegov program, ali zna sve što ti ljudi rade, zna kako to da zaustavi - tvrdi Pompeo.

Pompeo smatra da treba naterati Rusiju da plati veću cenu nego što je njena korist od takvog ponašanja.

- Morate na kraju da nametnete realne troškove ruskim liderima, ne samo Vladimiru Putinu, već svim oligarsima koji su umešani u ove operacije - rekao je Pompeo.

On je ocenio da na kraju dana svi razgovori ne znače ništa.

- Putin će to slušati, ali to će ući na jedno uvo, a izaći na drugo. Jedina stvar koja će ga naterati da promeni svoje ponašanje i ponašanje onih koji sprovode napade je da ih to košta skupo. Narod Rusije vidi bol, vlada Rusije vidi bol, ali postoje realni troškovi. Imamo mogućnosti da to uradimo. Reč je o liderima koji razmišljaju o pravoj strategiji i onda je sprovode sa ogromnom snagom i komunicirajući sa Rusima da se razlog za odgovor može direktno pripisati onome što su nam uradili - objasnio je Pompeo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading