ŽENE IMAJU ČAK 30 ODSTO MANJE ŠANSI DA OBOLE OD DELTA SOJA! Iznenadila nova studija iz Britanije u trenutku dok nova varijanta KOVIDA-19 HARA EVROPOM!

Autor: Republika

Svet

08.07.2021

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski istraživači došli su do podatka da su žene za čak 30 odsto u manjoj opasnosti da obole od novog, delta soja KOVIDA-19, upozorivši u istoj studiji da se broj novoobolelih u Ujedinjenom Kraljevstvu za samo nekoliko dana učetvorostručio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Broj zaraza KOVIDOM-19 u Engleskoj je učetvorostručen u poslednjih mesec dana, pokazala je studija objavljena u utorak, dok britanski premijer Boris Džonson najavljuje da u roku od dve nedelje namerava u potpunosti da otvori zemlju uprkos činjenici da najveći problem predstavlja novi, delta soj koronavirusa.  

Džonson je, naime, rekao kako planira da do 19. jula ukine sve mere protiv širenja koronavirusa, iako svi podaci sugerišu da će broj slučajeva zaraze u Britaniji rasti.

- Život se mora vratiti u normalu uprkos mogućim novim smrtnim slučajevima - poručio je Džonson. 

Prema istraživanju koje je vodio Imperial Koledž London, procenjuje se da bi novi slučajevi KOVIDA-19 mogli da se udvostručavaju svakih šest dana. Studija je obuhvatila 47.000 ljudi testiranih između 24. juna i 5. jula pokazala je da je prevalencija virusa 0,59 odsto. To je četiri puta više u odnosu na slično istraživanje sprovedeno između kraja maja i početka juna.

- Teško je, na osnovu podataka koje smo dobili, zagovarati potpuno otvaranje - rekao je Stiven Rili s Imperial Koledža.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stručnjaci tvrde da Evropsko prvenstvo u fudbalu nije dodatno podstaklo širenje virusa   

On je, takođe, rekao da nema dokaza da je Evropsko prvenstvo u fudbalu pridodalo porastu broja slučajeva zaraze, ali je naglasio da je za žene ipak 30 odsto manje verovatno da budu pozitivne na koronavirus od muškaraca, a razlog za to su najverovatnije različiti obrasci socijalnog ponašanja muškaraca i žena.

- Moguće je da zbog gledanja fudbala muškarci imaju više društvenih aktivnosti nego što je to uobičajeno - upozorio je Rili.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading