ONI SU NAJBOGATIJA NACIJA EU, ALI IM, IPAK, NEŠTO SREĆU KVARI! Svi poseduju po 250.000 evra, ali većina MUKU MUČI sa jednim problemom!

Autor: Republika

Svet

07.07.2021

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danci su najbogatiji u Evropskoj uniji, dok su Rumuni najsiromašniji, podaci su Centralne banke Danske.

RepublikaFoto: pixabay.com

U četvrtom kvartalu prošle godine dansko domaćinstvo je u proseku imalo 250.000 evra.

Međutim, loša vest je da su Danci istovremeno i među najzaduženijim nacijama EU. Prosek njihovog duga iznosi 75.300 evra, a od njih su zaduženiji samo Luksemburžani – njihov dug u proseku iznosi više od 88.000 evra, prenosi Klix.ba

U Centralnoj banci su istakli da je veći deo bogatstva sadržan u nekretninama u kojima žive, a manji u samom novcu. Njihovo prosečno neto finansijsko bogatstvo iznosi 177.500 evra, što je za skoro tri puta više od proseka EU.

Ukazano je da postoje velike razlike u bogatstvu samih Danaca. Analizom je utvrđeno da je njihovo bogatstvo u prvom kvartalu ove godine raslo i to u proseku 3.200 evra po osobi.

Posle Danaca najbogatiji su Holanđani, Luksemburžani i Šveđani. Najsiromašniji su Rumuni, čija finansijska imovina u proseku iznosi samo 10.700 evra, piše CNBC. Među najsiromašnijima je i Hrvatska kao i Bugarska, Litvanija, Grčka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading