(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆE SCENE S MESTA PADA ANTONOVA NA KAMČATKI! Tela izvlače iz vode, blata i mulja, OGLASIO SE I PUTIN!

Autor: Republika

Svet

07.07.2021

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadležne službe su saopštile da preživelih u stravičnoj aviotragediji na Kamčatki, u kojoj je učestvovao Antonov An-26 sa 28 osoba, nema preživelih, nakon čega se oglasio i ruski predsednik Vladimir Putin.

RepublikaFoto: printscreen/mcsrossii
Spasioci na Kamčatki pokupavaju da dođu do svih 29 ljudi, za koje se veruje da su stradali 

Zastrašujuće scene zabeležene su na Kamčatki na mestu gde se juče rano ujutru najpre zakucao u liticu, a zatim raspao i survao u more ruski transportni avion Antonov An-26, u kom se nalazilo 28 ljudi, među kojima i jedno dete. 

Pres-služba Ministarstva za vanredne situacije Rusije rekla je Sputnjiku da su spasilačke službe zasad uspele da iz vode, blata i mulja pronađu tela 19 stradalih, a da njihove napore da pronađu i ostale putnike i članove posade iz letelice otežavaju užasno teški vremenski uslovi, praćeni jakim vetrom, kao i nepristupačnost terena. 

- Trenutno potragu otežava jak vetar, magla i talasi visine do metar i po - istakao je predstavnik pres-službe i otkrio da je zasad identifikovana samo jedna žrtva. 

 

 

Zamenik direktora Kamčatskog vazduhoplovnog preduzeća Sergej Gorb rekao je da An-26 nije kružio prilikom sletanja i da nije slao pozive u pomoć.

- Potraga je pokrenuta, jer je izgubljena veza sa avionom - istakao je Gorb.

Povodom tragedije oglasio se i ruski predsednik Vladimir Putin, koji je uputio saučešće porodicama poginulih nakon što je i zvanično potvrđeno da preživelih nema. 

- Sa tugom sam primio vest o nesreći sa avionom An-26 u blizini grada Petropavlovsk-Kamčatski. Ta tragedija je ugasila živote članova posade i putnika, donela neizmernu tugu njihovim porodicama zbog gubitka. Molim Vas da prenesete reči saučešća i podrške porodicama i bližnjima poginulih - navodi se u telegramu saučešća koji je Putin uputio gubernatoru Kamčatskog kraja Vladimiru Solodovu.

Inače, istraga, prenosi Sputnjik, razmatra tri verzije nesreće: nepovoljni vremenski uslovi prilikom sletanja, tehnička neispravnost ili greška pilota.

U regionu je proglašena trodnevna žalost.

Podsetimo, avion An-26, koji je leteo iz Petropavlovska Kamčatskog za Palanu, nestao je sa radara u utorak pre podne nešto pre sletanja, devet kilometarma od sela Palana. Prema ažuriranim podacima, u avionu se nalazilo 28 osoba: šest članova posade i 22 putnika, uključujući dete.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading