VREĐAO HRVATSKU I NEDAVNO UMALO NIJE STRADAO U TOJ ZEMLJI, A DANAS MU SE SUDI! Evo za šta terete kontroverznog Štrahea, koji je naljutio Lijepu njihovu!

Autor: Republika

Svet

06.07.2021

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas u Beču počinje suđenje kontroverznom bivšem austrijskom vicekancelaru Hanjcu Kristijanu Štraheu i to zbog primanja mita od 10.000 evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hajnc Kristijan Štrahe redovno je tema svetskih medija zbog mnogobrojnih skandala

Bivši austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe danas će se u Beču naći na suđenju povezanom s optužbama za mito, nakon što je navodno prihvatao novac za podržavanje promene u zakonodavstvu.

Slučaj se vrti oko donacije od 10.000 evra koju je navodno vlasnik jedne bolnice u Beču dao Štraheovoj Slobodarskoj stranci krajnje desnice. U to vreme je Šrahe bio predsednik stranke.

Vlasnik klinike, inače Štraheov prijatelj, optužen je zbog davanja mita, ali obojica odbacuju optužbe.

Suđenje na bečkom regionalnom sudu trebalo bi da traje četiri dana. 

Podsetimo, Štrahe je bio austrijski vicekancelar od decembra 2017. do maja 2019. u koaliciji s konzervativcima i u vreme prvog mandata kancelara Sebastijana Kurca. 

Koalicija se srušila zbog takozvane afere "Ibiza", koja je obelodanjena nakon što je u javnost procurio tajno snimljen video-zapis sa španskog poluostrva, a na kom se vidi kako Šrahe razgovara sa ženom, navodnom bogatom ruskom donatorkom. Njoj je Štrahe obećao politički uticaj u zamenu za finansijsku podršku njegovoj stranci.

Podsetimo, bivši austrijski vicekancelar, koji je svojevremeno Hrvatsku nazvao "s.anjem", krajem juna je boravio upravo u toj zemlji, tačnije, nalazio se na jahti koja je planula kod Biograda. Brodić je iznajmilo sedmoro austrijskih državljana, ali svi su, srećom, spaseni na vreme od vatrene stihije, a Štrahe je snimljen kako skače u vodu. 

Lijepu njihovu žestoko je uvredio stav austrijskog zvaničnika koji je svojevremeno govorio i da će, ukoliko njegova stranka osvoji većinu na nekim od narednih izbora, raditi u EU da se Kosovo vrati u sastav Srbije.   

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading