(VIDEO) NASRED OKEANA BUKNULO VATRENO OKO! Vatrogasci se jedva izborili sa stihijom, niko ne zna ŠTA JE GORELO NA POVRŠINI VODE!

Autor: Republika

Svet

03.07.2021

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident se dogodio u Meksičkom zalivu nakon što je, kako je saopštila naftna kompanija Pemex, došlo do pucanja cevi na gasovodu kod najveće naftne platforme u tom reonu, ali nije obrazloženo šta je duže od pet sati gorelo na površini okeana, budući da je istaknuto da nije došlo do izlivanja nafte.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Zastrašujući prizor u Meksičkom zalivu nakon što se na površini mora pojavilo "Vatreno oko"

Meksička državna naftna kompanija Pemex objavila je da je za pojavu zastrašujućeg "Vatrenog oka" na površini okeana u Meksičkom zalivu odgovorno curenje gasa iz podvodnog cevovoda kod jedne njihove platforme za eksploataciju energenata, usled čega je izbio požar i bukvalno "eksplodirao" ka površini.

Da stvar bude interesantnija, u obuzdavanju nesvakidašnje stihije morali su da se uključe vatrogasni tankeri, koji su ka požaru, u medijima nazvanom "Vatreno oko", satima izbacivali na hiljade kubika vode. Prema informacijama Pemexa, "gašenje" je trajalo punih pet sati. 

Četiri izvora su novinskoj agenciji Rojters rekla da je požar izbio na podvodnom cevovodu koji je spojen s Pemexovom najvećom i najvažnijom bušotinom po imena Ku Malob Zap. Ona se nalazi nešto severnije od južnog obruča Meksičkog zaliva.

Kompanija je u saopštenju Pemex istakla da u požaru niko nije povređen i da zbog njega produkcija nije patila. Inače, vatrena stihija je izbila oko 5:15 sati po lokalnom vremenu, a u potpunosti je ugašen oko 10:30.  

Šef Agencije za bezbednost, energiju i zaštitu okoline Sjedinjenih Meksičkih Država Anhel Karizales na Tviteru je napisao da spomenuti incident nije izazvao "bilo kakvo curenje", ali nije objasnio šta je tačno gorelo na površini okeana.

Pemex dnevno proizvode gotovo 1,7 miliona barela nafte, a Ku Malob Zap je zaslužan za više od 40 odsto te produkcije.

- Grmljavinsko nevreme i obilne kiše uticale su na proizvodne pogone Ku Malob Zapa - stoji u izveštaju Pemexa o incidentu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading