TRAMPOV ČOVEK UDARIO NA TVITER - POKRENUO NOVU DRUŠTVENU MREŽU! Evo kako ona izgleda i kakvog udela u toj mašineriji ima BIVŠI ŠEF SAD!

Autor: Republika

Svet

03.07.2021

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džejson Miler, nekadašnji portparol bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, pokrenuo je aplikaciju za novu društvenu mređu po imenu Gettr, koja bi, kako se ističe, trebalo da bude glavni konkurent Tviteru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejson Miler pokrenuo je novu društvenu mrežu Gettr 

Džejson Miler, nekadašnji portparol bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, rešio je da žestoko udari na Tviter pokrenuvši novu društvenu mrežu tog tipa po imenu Gettr, koja je, kako se ocenjuje, najozbiljniji konkrent platformi na kojoj je u januaru bivši šef SAD zabranjen i čiji je nalog zauvek ugašen. 

Aplikacija je se na Epl i Gugl storu pojavila još sredinom juna, a kako su američki mediji odmah primetili, na njoj bivši predsednik Amerike još nema profil. 

- U opisu aplikacije Gttr stoji da je njena misija da se bori protiv kulture zabrane govora, promovišući zdrav razum, braneći slobodu i stavljajući na ozbiljan test monopole koje nameću već postojeće društvene mreže. Na mreži se već uveliko promovišu haštagovi povezani s Trampom, poput #keepamericagreat, #defendfreedom i #maga - navodi Vox.com. 

Međutim, na platformi se već, budući da promoviše slobodu govora i ne zabranjuje nikakve sadržaje, vođeni brojni kontroverzni komentari, pa i oni rasistički. 

Otkad je Tramp u januaru, osim na Tviteru, zabranjen i na svim drugim društvenim mrežama jer je optužen da je te platforme koristio za širenje mržnje i pozivanje na nemire koji su rezultirali upadom u Kapitol 6. januara ove godine, u javnosti se uveliko pričalo da će on pronaći alternativu da budem mreže komunicira sa svojim brojnim sledbenicima. 

Najpre se verovalo da će on imati udela i u aplikaciji Gettr, međutim, Dženifer Džejkobs, novinarka Blumberga koja dugo godina izveštava iz Bele kuće, tvrdi da se to neće dogoditi.        

- Tramp u tom projektu neće imati nikakvog udela, ima plan da formira sopstvenu, odvojenu društvenu platformu - navela je Džejkobsova. 

Vox.com podseća da je bivši lider Amerike već navodno trebalo da se pridruži društvenoj mreži Parler, koja obezbeđuje potpunu slobodu govora, ali da to nije učinio jer njeni kreatori nisu želeli da ispune njegovu želju da loši komentari o njemu budu cenzurisani. 

Podsetimo, Tramp je u maju pokrenuo svoj sajt pod nazivom "S deska Donalda Trampa", koji je bio više neka vrsta bloga nego društvene mreže. Budući da je na njemu plasirano veoma malo sadržaja i da nije imao ni blizu uticaja kao profili bivšeg američkog predsednika na Fejsbuku i na Tviteru, on je ugašen već početkom juna. 

Trenutno je Gettr aplikaciju, za koju tvrde da je najsličnija Tviteru, preuzelo po 1.000 ljudi na Epl i na Gugl prodavnicama.      

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading