AMERIČKA VOJSKA RAZVILA TABLETU KOJA STVARA SUPERLJUDE! Najavljeno testiranje magične pilule koja USPORAVA STARENJE I UBRZAVA OPORAVAK OD POVREDA!

Autor: Republika

Svet

03.07.2021

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pentagon obelodanio deo svojih planova za unapređenje ljudskih sposobnosti, a otkriva da će medikament, koji je u medijima već nazvan "magična pilula", moći da koriste i civili.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Američka vojska razvila je tabletu za usporavanje posledica starenja i ubrzavanje oporavka od povreda, a biće isprobana na vojnicima u kliničkom ispitivanju koje je planirano za sledeću godinu, piše Sputnjik, navodeći da je u pitanju poseban program kao deo šireg plana Pentagona za "unapređenje ljudskih sposobnosti".

Testiranje pilule sprovodi američka Komanda za specijalne operacije, a Liza Sanders, direktor za nauku i tehnologiju u toj Komandi navodi da tableta "ima potencijal da, ukoliko testiranja budu uspešna, odloži starenje, spreči nastupanje povreda, što na neverovatan način menja stvari", piše "Brejking difens".

- Završili smo pretklinička ispitivanja bezbednosti i doziranja, kao prvi korak pred testiranje uspešnosti koje će biti sprovedeno u 2022 - rekao je Tim Hokins, portparol Komande.

Komanda specijalnih operacija radi na razvoju pilule zajedno sa privatnom biotehnološkom laboratorijom "Metro Internešnel Bajotek", a kako je objašnjeno, specijalni medikament je zasnovan na takozvanom "malom molekulu performansi".

- Ne radi se o stvaranju fizičkih osobina koje već prirodno ne postoje, već o poboljšanju spremnosti naših snaga tako što bi im bile poboljšane karakteristike koje se obično smanjuju sa godinama - objasnio je Hokins i otkrio da će pilulu moći da koriste i civili jer samo poboljšava ljudske performanse kao što su povećana izdržljivost i brži oporavak od povreda.

"Mali molekul" u biologiji je organsko jedinjenje koje ima malu molekularnu masu, a mnogi od njih regulišu biološke procese i često su baza za razne lekove.

Sastav pilule zasad je tajna, ali na sajtu kompanije "Metro Bajotek" navodi se da su razvili jedinjenja za sintetisanje nikotinamid adenin dinukleotida (NAD+), koji je "od kritične važnosti za funkciju živih ćelija". Nivo NAD+ opada godinama, a naučnici smatraju da je to povezano sa starenjem i brojnim oboljenjima.

Pretkliničke studije pokazuju kako povećanje NAD+ može da pomogne u borbi protiv bolesti i opadanja funkcija kao posledice starenja. Tako bi održavanje optimalnih nivoa NAD+ pomoglo ljudima da žive duže i zdravije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading