(FOTO) GORE DRUŠTVENE MREŽE! Isplivala PUTINOVA slika od pre 20 godina: Ruski predsednik UHVAĆEN dok je radio OVO!

Autor: Republika

Svet

02.07.2021

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija ruskog predsednika Vladimira Putina nastala u leto 2001. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Fotografija je nastala pre 20 godina, na pecanju u Sankt Peterburgu, a Putin je u društvu Žaka Širaka, bivšeg francuskog predsednika.

To je ujedno bio i jedan od najpoznatijih susreta dvojice lidera.

Lideri Rusije i Francuske tokom ove posete prisustvovali su i koncertu u Velikoj sali Sankt Peterburške filharmonije.

Posle koncerta, Vladimir Putin i Žak Širak sastali su se u foajeu Filharmonije sa predstavnicima Rusije i Francuske. Ovaj neformalni forum nazvan je "Rusko-francuski dijalog o kulturi: prošlost, sadašnjost, budućnost".

Tokom razgovora, ruski lider je potvrdio spremnost Rusije da zajedno sa Evropskom unijom radi na stvaranju zajedničkog evropskog ekonomskog prostora i podsetio da takva ideja pripada francuskom predsedniku Šarlu de Golu, koji je govorio o stvaranju Evrope od Atlantika do Urala.

U okviru rusko-francuskog dijaloga o kulturi pre 20 godina, Vladimir Putin i Žak Širak razgovarali su sa direktorom Ermitaža, Mihailom Pjotrovskim, koji je i danas na toj poziciji.

Ruski predsednik izrazio je zadovoljstvo načinom na koji evropske zemlje pomažu u modernizaciji Ermitaža. Na kraju neformalnog foruma, šefovi dve države otišli ​​su na trg ispred Ruskog muzeja, gde ih je dočekalo stotine stanovnika Sankt Peterburga i gostiju iz Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading