VOJNE VEŽBE KAO PARAVAN: Više od 50 stranih letelica špijuniralo državne granice za sedam dana!

Autor:

Svet

02.07.2021

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom protekle sedmice više od 50 izviđačkih aviona i bespilotnih letelica primećeno je kod ruskih granica, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi televizija "Zvezda".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako je precizirano, ruske radarske stanice su tokom proteklih sedam dana registrovale ukupno 53 strane letelice od čega 47 aviona i šest bespilotnih letelica, koji su vršili izviđanja duž ruskih granica.

Sve letove stranih letelica kontrolisali su ruski radari. Kako se ističe, nije narušen vazdušni prostor Rusije.

Podsetimo, u Ukrajini i severozapadnom delu Crnog mora održavaju se vojne vežbe "Morski povetarac" sa 5.000 vojnika, 40 aviona i 32 broda iz 32 zemlje NATO-a i zemalja-saveznika, dok je u vazdušnom prostoru Baltičkih zemalja u toku vežba u kojoj učestvuje više od 20 borbenih aviona, uključujući i avion za rano upozorenje i kontrolu vazdušnog prostora AWACS E-3.

Kako je rekao general-major u rezervi Vladimir Bogatirjov neviđena aktivnost NATO-a u blizini ruskih granica je vrlo opasna tendencija, preneo je Sputnjik.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije upozorilo je da će pažljivo pratiti tok priprema i manevara i da će "odgovoriti u skladu sa razvojem situacije kako bi osigurala vojnu bezbednost Rusije".

Kako je ranije saopštavano, strana vojna avijacija je aktivno delovala u regionu održavanja vojnih vežbi ruske Tihookeanske flote u centralnom delu Tihog okeana, koje su održane od 7. do 24. juna. Ministarstvo odbrane Rusije je potvrdilo da je kamuflažom sprečeno da se utvrdi tip ruskog broda i njegove tačne koordinate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading