PUTIN ZAGRMEO: VIŠE NIKO NEĆE IZJEDNAČAVATI SOVJETSKI SAVEZ I NACISTE! Ruski predsednik potpisao zakon kojim se sprečava izvrtanje istorije!

Autor: Republika

Svet

01.07.2021

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin pobesneo je nakon niza pokušaja različitih struja u svetu da akcije sovjetskog naroda u Drugom svetskom ratu budu poistovećene sa zločinima nacista.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ruski predsednik Vladimir Putin 

Ruski predsednik Vladimir Putin oštro je poručio čitavom svetu da mu je bilo dosta toga da pojedine struje uporno pokušavaju da prekroje istoriju kako bi izjednačile ulogu SSSR i nacističke Nemačke tokom Drugog svetskog rata, zbog čega je potpisao zakon kojim se to izričito zabranjuje. 

Prema najnovijoj meri, zabranjuje se i negiranje odlučujuće uloge sovjetskog naroda u pobedi nad fašizmom, kao i poistovećivanje ciljeva, odluka i akcija rukovodstva SSSR, komande i vojnika SSSR u celini, sa odlukama i akcijama rukovodstva nacističke Nemačke, komandom i vojnicima nacističke Nemačke i evropskih država "osovine" u javnim govorima ili delima, kao i u medijima i na internetu.

Pored gorenavedenog dokumenta, navodi Sputnjik, Putin je potpisao i zakon o zabrani nošenja simbola ratnih zločinaca iz vremena Drugog svetskog rata i distribucije nacističkih atributa.

Kako se navodi, zabranjeno je nošenje slike Hitlera i drugih rukovodilaca Trećeg rajha, dok su njihovi govori i slike svrstani u ekstremističke materijale.  

- U poslednje vreme u medijima se često pojavljuju neosnovana tumačenja kojim se u isti koš stavljaju odluke rukovodstva SSSR i nacističke Nemačke tokom Drugog svetskog rata. Rusija se odlučno bori sa pokušajima falsifikovanja istorije - poručio je odlučno ruski predsednik. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading