(FOTO) MIS NEVADE JE BILA MUŠKARAC! Prva transrodna osoba izabrana za NAJLEPŠU ŽENU, a pogledajte kako je izgledala KAO DEČAK!

Autor: Republika

Svet

01.07.2021

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kataluna Enrikez (27) ispisala je istoriju nakon što je izabrana za najlepšu ženu jedne američke države, Nevade, iako je rođena kao muškarac i u međuvremenu promenila pol.

RepublikaFoto: printscreen/instagram/mskataluna
Kataluna Enrikez prva je transrodna osoba koja je izabrana za mis jedne zemlje

Amerikanka filipinskog porekla, Kataluna Enrikez (27), izabrana je za mis američke države Nevade, čime je postala prva transrodna osoba koja je ikada u istoriji učestvovala, a zatim i proglašena najlepšom ženom neke zemlje u SAD.

Enrikezova, čiji su potez mnogi okarakterisali kao veoma hrabar, nikad nije objavila svoje fotografije neposredno pre operacije promene pola, ali na njenom profilu na Intagramu je postavila jednu sliku iz vremena kada je, očigledno, bila dete. 

Međutim, čak i na toj slici nije naglasila ko je ona od četvorice dečaka koji se nalaze u kadru, ali je za fotografisanje zauzela pozu sličnu mališanu u prvom redu na slici, pa mediji veruju kako je to ona iz perioda kada je otprilike išla u osnovnu školu.

 

Na izborima za mis je počela da učestvuje još 2016. nakon operacije, ali je mnogo puta otkrila kako je tretirana drugačije od ostalih takmičarki, pa čak i napadana.     

 

Kada je pobedila na izboru održanom u Las Vegasu, zaplakala je, a sa njom i ostale učesnice. 

- To je bio najemotivniji trenutak u mom životu - rekla je Enrikezova koja je za taj događaj sama kreirala haljinu i to duginih boja. 

Enrikez je u svojoj biografiji otvoreno rekla da je bila žrtva fizičkog i seksualnog nasilja i da je ponosna transrodna crna žena.

- Veliko hvala onima koji su me podržavali od prvoga dana. Moja zajednica je uvek u mom srcu. Moja pobeda je naša pobeda. Upravo smo napisali istoriju. Srećan vam mesec ponosa - napisala je Kataluna na svom Instagramu.

Na toj društvenoj mreži je veoma aktivna i ima više od 47.000 pratilaca.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading