(VIDEO) IZRAELCI NOVIM RAKETNIM SISTEMOM UBICOM POTOPILI RUSKI BROD IZ CRNOMORSKE FLOTE! Objavljen je i neverovatan snimak uništenja!

Autor: Republika

Svet

01.07.2021

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji raketni sistem pete generacije dugog dometa "Si brejker", kompanije "Rafael", u trenu je uništio plovilo koje je u sastavu Crnomorske flote.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija 

Jedan od najvećih izraelskih proizvođača u sferi vojno-industrijskog kompleksa, kompanija "Rafael" (Rafael Advanced Defense Systems), predstavila je novi visoko precizni raketni sistem pete generacije dugog dometa "Si brejker" (Sea Breaker) koji na animiranom snimku uništava ruski mali raketni brod sovjetske proizvodnje.

Kako je saopšteno na sajtu kompanije, nova navođena raketa može uništiti mete na moru i na kopnu na udaljenosti do 300 kilometara u uslovima snažnog elektronskog suprotstavljanja.

- Dovoljna je jedna raketa da se uništi brod veličine fregate, a njima mogu da se naoružaju čamci, korvete, kao i obalski visoko mobilni lansirni sistemi "Spajder" - rečeno je iz izraelske kompanije, prenosi Sputnjik.   

​Na animiranom snimku prikazano je uništavanje raketnog čamca sa oznakom 962. Takav čamac R-71 "Šuja" (projekta 1241) bio je porinut 1983. godine i u sastavu je ruske Crnomorske flote.

Raketni čamci projekta 1241 gradili su se u SSSR i Rusiji od 1979. do 1996. Prodavali su se i u inostranstvu, uključujući i Jemen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading