DEČAK (7) DOŽIVEO ANAFILAKTIČKI ŠOK I UMRO POSLE RUČKA U RESTORANU! Konobarica proglašena krivom za UBISTVO!

Autor: Republika

Svet

01.07.2021

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kameron Vahid (7) pretrpeo je težak anafilaktički šok jedući jelo sa testeninom napravljeno od mleka u restoranu u Italiji.

RepublikaFoto: printskrin

Provodio je letnji raspust sa mamom Kasandrom i tatom Rizvanom, i mlađim bratom Ajdanom u gradu Ravelo na italijanskoj obali Amalfija.

Osoblje restorana upozoreno je na ozbiljne alergije njihovog sina i rečeno mu je da jelo ne može imati sir ili mlečne proizvode.

Ali konobarica nije razumela njihov zahtev i uverila ih je da je jelo sasim u redu.

Nakon što se iz restorana vratio u autobus sa ostalim britanskim turistima, Kameron je upao u anafilaktički šok pre nego što je doživeo srčani zastoj.

Gospođa Vahid, koja radi kao medicinska sestra, uspela je da svom sinu da EpiPen, ali bilo je prekasno, a školarac je umro tri dana kasnije u bolnici udaljenoj oko 35 milja u Napulju.

Nakon njegove tragične smrti, porodica je nastavila dugu pravnu bitku protiv restorana "La Margherita Villa Giuseppina".

Konobaricu Ester Di Lasćo italijanski sud je proglasio krivom za ubistvo.

Ona nije pravilno istakla moguće alergijske reakcije izazvane sastojcima u jelima na meniju restorana, utvrdio je sud.

Testeninu koju je Kameron jeo služena je sa sosom od paradajza koji je sa mlekom pripremio kuvar Luiđi Ćiofi, koji je kasnije oslobođen bilo kakvih nedela.

Porodici iz Istočnog Grinsteda u zapadnom Saseku sud je dodelio odštetu od 288.000 funti.

Kameronovi roditelji pozivaju na pouke iz njegove smrti i žele da podignu svest o ozbiljnosti alergija.

Gospodin Vahid počeo je da radi kao ambasador u "Allergi UK", vodećoj britanskoj dobrotvornoj organizaciji koja pruža podršku ljudima sa alergijama.

- Kameronova alergija je uvek bila ozbiljna, ali bili smo toliko pažljivi s njim i pažljivi prema onome što je jeo. Pre njegove alergijske reakcije, osoblje koje nas je čekalo uveravalo nas je da je hrana za njega bezbedna. Videti ga kako pada u anafilaktički šok i tako pati, nesumnjivo je bilo najgore iskustvo u našem životu. Bio je tako divan dečačić i uvek nam je uljepšavao dane. Smatramo da je njegovu smrt moguće izbeći i još uvek se borimo da se pomirimo sa tim da on više nije ovde.Ljudi treba da znaju koliko alergije mogu biti ozbiljne, a mi ćemo nastaviti da radimo na podizanju toliko potrebne svesti - rekao je otac za britanski The Sun.

Porodicu je zastupao Daniel Matčet, specijalni međunarodni pravnik za ozbiljne povrede u firmi "Irvin Mitchel".

- Poslednjih nekoliko godina bilo je neverovatno teško za Kameronovu porodicu, nakon što je morala da ga vidi kako umire od alergijske reakcije koja je mogla i koja je trebalo da bude sprečena - rekao je.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading