HARIJA I VILIJAMA POMIRIO FUDBAL! Posle 18 meseci tišine pričali kako su Englezi dobili Nemce, a evo šta ih čeka danas i zašto RAZDOR JOŠ POSTOJI!

Autor: Republika

Svet

01.07.2021

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Braća Hari i Vilijam, prinčevi Ujedinjenog Kraljevstva, čuli su se prethodnih dana zbog današnje ceremonije otkrivanja spomenika njihovoj pokojnoj majci, princezi Dajani, gde će navodno, i pored razmene poruka o pobedi Engleske nad Nemcima, biti neprijatnosti, tvrde britanski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Britanski prinčevi Hari i Vilijam u lošim su odnosima duže od 18 meseci 

Britanski prinčevi Hari (37) i Vilijam (39), koji su u lošim odnosima nakon što je mlađi kraljević sa suprugom Megan Markl pre 18 meseci napustio Ujedinjeno Kraljevstvo u i odselio se u Los Anđeles, a zatim nastavio da javno napada članove kraljevske porodice, progovorili su prvi put nakon meseci tišine i to zbog, ni manje ni više, nego fudbala. 

Naime, kako prenosi britanski tabloid Dejli mejl, vojvoda od Kembridža i vojvoda od Saseksa, koji su danas opet zajedno u Londonu kako bi ispred Kensingtonske palate prisustvovali ceremoniji otkrivanja spomenika njihove pokojne majke, princeze Dajane, pričali su kratko o tome kako je reprezentacija Engleske na aktuelnom Evropskom prvenstvu u fudbalu u utorak uveče pobedila Nemačku rezultatom 2:0.

Njih dvojica su navodno, kako piše Dejli mejl, bili poslednjih dana nekoliko puta u kontaktu, a zbog utakmice su razmenili i nekoliko poruka putem telefona. Ipak, tabloid podseća da je njihov odnos i dalje i te kako zategnut i da su zato sve oči Britanije danas uprte upravo u London. 

- Mislim da će biti vrlo neugodno. Oni će prirediti predstavu jer će tamo biti kamere, ali nijedan od njih nije dobar u skrivanju emocija - rekao je kraljevski komentator Peni Džunor za Rojters komentarišući današnju ceremoniju koja se održava na dan kada bi pokojna Dajana trebalo da napuni 60 godina. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Vilijam i princ Hari nikad se nisu oporavili od gubitka majke, princeze Dajane  

Podsetimo, Vilijam je imao 15, a Hari 12 godina kad se automobil u kojem su bili njihova majka i njen prijatelj Dodi al Fajed zabio u stub u tunelu u Parizu dok su bežali od fotografa.

Obojica braće govorila su o dubokoj traumi koju je taj gubitak prouzrokovao i kako je godinama nakon toga uticao na njihovo mentalno zdravlje. Godine 2017. oni su naručili kip kako bi obeležili majčinu ostavštinu i život, na kraju odabravši kipara Ijana Rank-Broadlija za dizajnera. U pitanju je čovek koji je izrađivao i lik kraljice Elizabete II korišćen na kovanicama Britanije i Komonvelta.

Kip će biti otkriven na skromnijoj svečanosti kojoj će prisustvovati mala grupa odabranih, uključujući prinčeve i Dajaninu užu porodicu u vrtu palate Kensington gde je ona nekad živela, a gde danas s porodicom živi princ Vilijam.

Hari je, takođe, živeo u palati, ali njegov dom je sad u Kaliforniji nakon što su on i njegova američka supruga Megan prošle godine odustali od službenih kraljevskih dužnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kip posvećen princezi Dajani biće ispred Kensingtonske palate  

Vojvoda od Saseksa je otad pokrenuo nekoliko napada na svoju porodicu i kraljevske institucije, uključujući optužbu za rasizam koju su on i Megan izneli u intervjuu američkoj novinarki Opri Vinfri. To je razbesnelo Vilijama, kao i mnoge druge Harijeve tvrdnje, poput onih da on nije želeo da se poput "brata privikne na tegoban život unutar palate". 

Braća su navodno bila u lošim odnosima i pre Harijevog odlaska, a razlog za to je, kako su tvrdili britanski mediji, bahatost koju je pokazivala Megan Markl. Vilijama su navodno izbacile iz takta tvrdnje da je ona maltretirala osoblje dok su svi živeli u palati, zbog čega su se kraljevići žestoko posvađali. 

Na sahrani njihovog dede, princa Filipa, početkom aprila ove godine, braća su se videla prvi put nakon Harijevog odlaska u SAD, ali navodno nisu uspeli da prevaziđu nijedan problem. 

Inače, kip ispred Kensingtonske palate posvećen Dajani je drugi spomenik njoj u čast budući da je 2004. otkriven onaj u Hajd Parku. U pitanju je 210 metara dugačka fontana koja je postavljena nakon godina birokratskih prepirki u vezi sa dizajnom. 

 

                    

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading