AMERIKANCI UKINULI PRESUDU SILOVATELJU! Jednom je bio proglašen za najomiljenijeg oca Amerike, a onda je žrtvu drogirao i počeo iživljavanje!

Autor: Republika

Svet

01.07.2021

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud u američkoj državi Pensilvaniji iznenada je ukinuo osuđujuću presudu čuvenom komičaru Bilu Kozbiju, koji je 2004. brutalno silovao Andreu Konstand, tvrdeći da je u postupku protiv njega bilo proceduralnih propusta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bil Kozbi pušten na slobodu 

Vrhovni sud američke savezne države Pensilvanije ukinuo je presudu kojom je poznati komičar Bil Kozbi (83) osuđen da je drogirao i seksualno se iživljavao nad bivšom košarkašicom Andreom Konstad i to nakon što je odslužio dve i po godine robije, iako je osušen na zatvor u trajanju od tri do 10 godina. 

Nekoliko sati nakon objave presude Kozbi je izašao iz zatvora u blizini Filadelfije s podignutom rukom i dva prsta u znaku "mir", što je izazvalo žestoke podele u američkoj javnosti budući da je upravo presuda tom komičaru i autoru čuvene emisije "Kozbi šou", emitovane od 1984. do 1992. godine, podstakla formiranje pokreta #MeToo 2018.

Pokret je usmeren protiv moćnih muškaraca Holivuda i šire, koji su na bilo koji način koristili svoj položaj, uticaj, moć i ugled kako bi iskorišćavali žene. Mnoge glumice i pevačice tada su izašle u javnost i hrabro priznale da su silovane ili zlostavljane na druge načine, najčešće kada su započinjale svoje karijere. 

Andrea Konstand je svedočila da ju je Kozbi napao 2004. godine kada je došla u njegov dom tražeći savet vezan uz njenu karijeru. Tada ju je, kako je ispričala drogirao tabletama koje su je "paralisale" tako da nije mogla da se pomeri, a zatim se iživljavao nad njom. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žrtva Andrea Konstand 

Nisam bila u stanju da se borim na bilo koji način. Želela sam da prestane - svedočila je 2017. na sudu Konstandova, koja je tvrdila da je Kozbija gledala kao mentora.   

Njega je još desetak žena optužilo za zlostavljanje, ali mu je i pored toga suđeno samo za slučaj bivše košarkašice. Što se tiče oslobađajuće presude, sud Pensilvanije je utvrdio da je došlo do "kršenja postupka" jer se Kozbi sa prethodnim državnim tužiocem dogovorio da protiv njega neće biti podignuta optužnica.

Međutim, 2015. godine novi tužilac podigao je optužnicu nakon što je obelodanjeno svedočenje iz građanske tužbe koju je protiv glumca pokrenula Andrea Konstand.

- Postoji samo jedan pravni lek koji Kozbi može u potpunosti vratiti status kvo ante. On mora biti oslobođen i svako buduće krivično gonjenje zbog ovih konkretnih optužbi mora biti zabranjeno - navodi se u sudskom izveštaju na 79 stranica, prenosi BBC. 

- Ne sporimo da je ovaj lek i ozbiljan i redak. Ali ovde je to opravdano - dodaje se još u presudi.  

U odluci, sudije su takođe utvrdile da je svedočenje tužitelja koji nisu povezani sa slučajem nanelo štetu suđenju.

"Kozbijev šou" je jedna od najgledanijih komičnih serija u istoriji SAD, a zbog uloge u njoj Kozbi je jednom prilikom bio proglašen najomiljenijim ocem Amerike. 

 

 

 

 

Podsetimo, Cosby je tijekom vrlo uspješne i duge karijere glumca i komičara zaradio više od 400 milijuna dolara, a zbog popularnosti serije "Cosby Show", koja se emitirala od 1984. do 1992. godine, u kojoj je tumačio ulogu Heathcliffa "Cliffa" Huxtablea dobio je i titulu najomiljenijeg oca Amerike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading