PUTIN OTVORIO KARTE: Objaviću ime svog naslednika!

Autor: Republika

Svet

01.07.2021

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin je ponovo - u formi već tradicionalne ždirektne linije sa narodom - odgovarao na pitanja i žalbe sunarodnika. Bilo je ukupno oko 2 miliona obraćanja šefu države, pa će većina pritužbi biti prosleđena državnim i lokalnim vlastima „na postupanje".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Odgovarajući na jedno od pitanja, Putin je rekao da Rusija neće odgovoriti na zapadne sankcije na svoju štetu, pa će njene kontrasankcije i dalje biti - asimetrične.

Ocenio je da će „svetski poredak postepeno postajati bolji, a da će se odnosi Rusije sa Sjedinjenim Državama će „vratiti u normalu":.

- Svet se dramatično menja i partneri u Sjedinjenim Državama to razumeju, ali pokušavaju da zadrže svoj monopol - naveo je Putin.

Naglasio je da je vojna moć Rusije u nekim aspektima nadmašila mnoge zemlje sveta, uključujući SAD.

Prema njegovim rečima, ekonomski suverenitet Rusije se povećava, uprkos sankcijama.

Putin se nada da će doći vreme kada će objaviti ko zaslužuje da (posle njega) vodi Rusiju. Dodao je da svojom obavezom smatra „davanje preporuka onim ljudima koji će se kandidovati za predsednika države" posle njega.

U ovom kontekstu je rekao da Boris Jeljcin njemu „nije predao vlast".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Incident sa britanskim razaračem Defender u Crnom moru nazvao je „očiglednom provokacijom":

- Dobro smo videli britanski razarač… Ujutro je jedan američki strateški avion poleteo sa Krita. Bilo je očigledno da je ušao u naše teritorijalne vode. Snimali su šta se sve na našoj strani uključuje… Čemu takva provokacija odmah nakon sastanka u Ženevi? Ne priznaju izbor stanovnika Krima (da se priključe Rusiji)? Pa, ne moraju da priznaju! - kazao je šef Rusije.

Putin je istakao da ne misli da je svet u trenutku incidenta sa britanskim razaračem bio na ivici trećeg svetskog rata.

Ruski lider je otkrio da Moskvu brine namera vodećih zemalja NATO da vojno zaposednu ukrajinsku teritoriju:

- Prema Ustavu Ukrajine, tamo ne mogu biti strane vojne baze. Tamo mogu postojati strani centri za obuku. Ali, vojno zaposedanje te teritorije koja se direktno graniči sa nama - to stvara značajne probleme na planu bezbednosti. To udara u vitalne interese Ruske Federacije. To izaziva zabrinutost - podvukao je Putin.

Linije preko kojih je realizovana Putinova ždirektna linija bile su objakat hakerskog napada.

Putin je bio iznenađen. Upitao je:

„Zar je to ozbiljno?!"

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading