KRALJICA PRESEKLA - ONO ŠTO JE SPREMILA ZA PRINCA HARIJA I MEGAN MARKL ŠOKIRALO JE PALATU! Takvu odluku Elizabete II niko nije očekivao!

Autor: Republika

Svet

27.06.2021

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraljica Elizabeta II je donela krucijalnu odluku po pitanju odnosa sa svojim unukom, princom Harijem, nakon svih uvreda koje je izneo na račun porodice, rešivši da posle svih nesuglasica stavi tačku na tu priču!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kraljica Elizabeta II bila duboko povređena potezima princa Harija i Megan Markl  

Britanska kraljica Elizebeta II donela je odluku po pitanju svog unuka, princa Harija i njegove supruge Megan Markl, kakvoj se niko nije nadao nakon zastrašujućih udaraca koji je taj par naneo kraljevskoj porodici, iznevši u dva intervjua čuvenoj američkoj voditeljki Opri Vinfri skandalozne optužbe na njen račun. 

Naime, kraljica je odlučila da, kako je to naveo britanski Dejli mejl, Hariju i Megan ponudi maslinovu grančicu pomirenja i pozove ih na proslavu svog platinaskog jubileja naredne godine u junu, kada će ona tokom četiri dana brojnim svečanostima obeležiti 70 godina na tronu Britanije. 

Kako je shvaćeno, piše Dejli mejl, par je već obavešten o specijalnom događaju, međutim, nije rečeno da li se bilo ko od njih dvoje izjašnjavao po pitanju dolaska, budući da za njih to neće biti lak zadatak.

Osim što to znači da će tada morati da se sretnu i sa svim ostalim članovima porodice, koje su redom vređali, još je nejasno da li bi se njih dvoje u tradicionalnom obliku pojavili na balkonu pored ostalih pripadnika "krune", što može da im se ne svidi.  

- Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su pozvani i kraljica je sigurno srećna što će ih videti. Što se tiče momenta na balkonu, o tome će se verovatno odlučivati neposredno pred sam događaj, ali verujem da će drugi članovi porodice, koji trenutno rade za krunu svakako imati prioritet u odnosu na Saseksove - rekao je dobro upućeni izvor u dešavanja u porodici, podsetivši da su Hari i Megan nedavno "skinuti" sa liste onih članova porodice koji u sklopu nje imaju posebna zaduženja. 

Zbog toga se spekulisalo i da će oboje biti skinuti sa budžeta budućeg kralja, princa Čarsla, ali to se još nije dogodilo uprkos njegovoj želji da smanji troškove u porodici koji se pokrivaju porezima građana Ujedinjenog Kraljevstva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tradicionalno pojavljivanje na Balkonu u danima obeležavanja posebnih jubileja 

Inače, tokom ranijih ceremonija i posmatranja preleta letelica Britanskog ratnog vazduhoplovstva  svi članovi porodice su bili podeljeni u dve grupe, pa su i dvaput izlazili da pozdrave avijatičare, ali i okupljene građane. 

Proslava će se naredne godine održati od 2. do 5. juna, a pripreme za nju su već uveliko počele. Kraljicva će tada, podsetimo, već imati 96 godina. 

Interesantno je da se nedugo nakon objavljivanja vesti o najnovijoj kraljičinoj odluci u britanskim medijima pojavila informacija da za razliku od bake, princ Vilijam nema nameru da se miri s bratom sa kojim bi trebalo da se vidi već u julu na otvaranju spomenika njihovoj majci, princezi Dajani. Već je najavljeno da će uz Harija na tom događaju u Londonu biti i njegova supruga Megan.

Podsetimo, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su u prvom intervjuu Opri Vinfri optužili porodicu za rasizam, ali i da nijedan njen član njima dvoma nije pružio podršku kakva im je bila potrebna. Megan je, kako su otkrili, u jednom trenutku čak razmišljala da sebi oduzme život zbog svih pritisaka koje je trpela, i to dok je bila trudna sa prvim detetom, "a niko osim Harija nije imao razumevanja za njenu bol, niti se udostojio da joj pruži podršku".

Kasnije je Hari optužio oca, ali i kraljicu babu i pokojnog dedu za loše odrastanje i vaspitanje unutar porodice, tvrdeći da je od trenutka sahrane majke, princeze Dajane, znao da tu više ne pripada.  

Imajući sve to u vidu, malo ko je očekivao da će kraljica Elizabeta II prva ponuditi ruku pomirenja mladom paru.    

 

   
 

  

                    

Previous jubilee celebrations have involved two balcony appearances, but it is understood that Royal aides may seek to limit numbers taking part to working Royals only – which would mean excluding Harry and Meghan.

 

'The balcony moment will be decided much nearer the time but there's a limit to how many family members should be on it, and I would have thought that working Royals who contribute to the family would be higher on the list than the Sussexes.' 

Celebrations to mark the Queen's 70 years on the throne will last all next year but the centrepiece will be during an extended bank holiday weekend from Thursday, June 2 to Sunday, June 5.

Members of the Royal Family traditionally travel in horse-drawn carriages for Trooping the Colour before appearing on the Buckingham Palace balcony for a Red Arrows flypast. In a jubilee year there is a second balcony appearance to mark the finale of the celebrations. For the Golden Jubilee in 2002, the balcony was crammed.

Numbers were noticeably reduced for the Diamond Jubilee, with the Queen flanked only by Prince Charles and the Duchess of Cornwall, the Duke and Duchess of Cambridge and the then single Prince Harry. Prince Philip did not attend because he was ill.

The move irritated Prince Andrew, who complained that Charles had cut him out of key celebrations. Charles, who favours a 'slimmed down' monarchy, is thought likely to push for a reduced presence on the balcony to be repeated next year – but supporters of Harry and Meghan may see a failure to include them as a snub and indicative of the mistreatment the couple claim to have received from the Royal Family.

Sir Michael Stevens, keeper of the privy purse, said maintenance work at Buckingham Palace ahead of the jubilee events had 'accelerated' during the pandemic to ensure 'it can play a significant part in those celebrations, such as garden parties and of course the balcony appearance at Trooping the Colour'.

A pageant of theatre, music and street parties will take place across Britain during the four days next June. Beacons will be lit across the UK, Channel Islands, Isle of Man and Overseas Territories as well as in every capital city in the Commonwealth. 

A service of thanksgiving will be held at St Paul's Cathedral while the BBC will host a live 'Platinum Party at the Palace' concert featuring music from each of the seven decades of the Queen's reign.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading