PORODILA SE DEVOJČICA OD 11 GODINA! Roditelji nisu imali pojma šta im se dešava s detetom, strahuje se da je otac NEKO IZ PORODICE!

Autor: Republika

Svet

27.06.2021

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanija je u šoku nakon što je jedanaestogodišnja devojčica na svet donela zdravu bebu, čime je postala najmlađa majka u toj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Devojčica uzrasta svega 11 godina porodila se ranije ovog meseca u Britaniji, otkrili su mediji te zemlje, čime je zvanično postala najmlađa majka u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

Njen slučaj je žestoko uzdrmao javnost čitave zemlje, budući da je nesrećno dete zatrudnelo sa samo 10 godina, pri čemu, kako navodi Dejli mejl, roditelji nisu imali pojma šta se njihovoj ćerki dešava iako je trudnoću "izgurala" skoro do kraja.

Ona se, naime, porodila nakon više od 30 nedelja, što nije uobičajeno u situacijama u kojima je majka toliko mlada, a kako su lekari saopštili, i ona i beba se dobro osećaju. 

- To je ogroman šok za nas. Sada je okružena stručnim licima i oni će utvrditi šta se dogodilo. Najvažnije je da su i ona i beba ok - rekao je za britanski list San neimenovani izvor blizak porodici devojčice i otkrio da su se u slučaj uključili socijalni radnici.

S druge strane, doktor Kerol Kuper je za taj list otkrila kako u karijeri nikad nije čula za mlađu majku. 

- Devojčice u proseku ulaze u pubertet oko jedanaeste godine, ali to i te kako može da se dogodi bilo kad u periodu od osme do četrnaeste godine. Na to veliki uticaj ima gojaznost, budući da veća težina od prosečne dovodi do poremećaja hormona - objasnila je doktorka. 

Pre najnovijeg slučaja, najmlađa majka u Britaniji je bila Tresa Midlton, koja se porodila 2006. kada je imala samo 11 godina. Ona je zatrudnela nakon što ju je silovao brat, koji je zatim uhapšen i zatvoren. Brigu nad detetom je preuzela socijalna služba. 

- Otprilike jedna na svakih 2.500 trudnoća je takva da buduće majke nisu ni svesne da su trudne ili su u pitanju trudnoće koje se kriju od porodice - istakla je doktorka Kuper, navodeći da se nažalost mnoge maloletne trudnoće događaju nakon silovanja unutar porodice.    

Inače, u Britaniji je 2014. rođena beba čiji su roditelji imali samo 12 i 13 godina, pa se oni smatraju najmlađim ocem i majkom u toj zemlji.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading