(FOTO) ASANŽ SE ŽENI U ZATVORU! Ovo je njegova izabranica kojoj je napravio dvoje dece u zatočeništvu, a kojoj NIJE SMETALA NI PAMELA!

Autor: Republika

Svet

27.06.2021

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž, kog SAD traže zbog optužbi za špijunažu, planira da se oženi svojom partnerkom Stelom Moris sa kojom je u međuvremenu dobio dvoje dece iako je zatočen od 2012.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džulijan Asanž je već dve godine u britanskom zatvoru Belmaršu 

Australijski novinar i internet aktivista Džulijan Asanž, osnivač sajta "Vikiliks" preko kog je on svetu otkrio neke od najstrože čuvanih tajni Sjedinjenih Američkih Država, staće na ludi kamen u prostorijama britanskog zatvora Belmarš, otkrila je njegova partnerka Stela Moris za nemačku novinsku agenciju DPA. 

Reč je o ženi koja se s najpoznatijim "zviždačem" verila 2016. i koja je sa njim napravila dvoje dece, sinove uzrasta od četiri i dve i po godine, i to u vreme dok je on bio u ambasadi Ekvadora u Londonu.

Ta latinoamerička zemlja je Asanžu, podsetimo, od 2012. pružala azil kako bi bilo onemogućeno njegovo izručenje SAD, međutim, to se promenilo 2019. nakon što mu je ekvadorska vlada iznenadnom odlukom uskratila zaštitu. Otad se nalazi u strogo čuvanom zatvoru Belmaršu. 

- Kanimo se da se venčamo u zatvoru jer smo vereni od 2016, ali okolnosti mi ne dozvoljavaju da iznosim više detalja o tome. I ako se venčamo u zatvoru, ne mislim da će to biti jedina svadba. Drugo veselje s porodicom i prijateljima imaćemo jednom kada on bude slobodan - ispričala je Morisova, inače jedna od nekadašnjih Asanžovih advokatica koja ga je redovno posećivala u ekvadorskom diplomatskom predstavništvu.   

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stela Moris sa sinovima koje ima sa Asanžom  

Prema njenim rečima, još nije određen datum potencijalnog venčanja, ali svi rade na tome da se reše određeni birokratski problemi kako bi par mogao da izgovori sudbonosno da. Venčanje bi trebalo da se, kako je Stela naglasila, poveže s predstojećim pedesetim rođendanom njenog partnera, koji će biti 3. jula. 

- Sve je dosta komplikovano, a poseban je problem pandemija koja dodatno otežava stvari. Razgovarali smo o svemu s belmarškom kapelanskom službom i otkrili su nam da tamo nisu imali venčanje čak 12 godina - istakla je ona. 

Interesantno je da ona nije jedina žena čije se ime vezivalo za Asanža tokom njegovog dugogodišnjeg boravka u ekvadorskoj ambasadi u Londonu. Naime, tamo ga je, podsetimo, mnogo puta posetila i čuvena holivudska zvezda Pamela Anderson, koja je negirala da sa osnivačem "Vikiliksa" ima ljubavnu aferu, tvrdeći da su samo prijatelji. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pamela je Asanža posetila i 2019. u zatvoru Belmarš 

Mnogo puta je uhvaćena kako mu u diplomatsko predstavništvo unosi omiljenu hranu, a 2019. ga je posetila i u Belmaršu.

Morisova u intervjuu agenciji DPA nije komentarisala Pamelino druženje sa njenim izabranikom. 

Podsetimo, u januaru ove godine je britanski sud odlučio da osnivač "Vikiliksa" neće biti izručen Sjedinjenim Američkim Državama gde ga čekaju optužbe za špijunažu zbog objavljivanja tajnih američkih vojnih dokumenata. Kao razlog za takvu odluku sudija Vanesa Baraitser je navela Asanžovo zdravstveno stanje, budući da on pati od depresivnog poremećaja i od autizma (iako se u njegovom slučaju radi o visokofunkcionalnom autisti).

 

   

 

 

 

 

 

 

 

   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading