(VIDEO, FOTO) OŽENJENI MINISTAR ZDRAVLJA SE LJUBAKAO SA KOLEGINICOM PO HODNICIMA VLADE! Naciju izneverio zbog kršenja distance!

Autor: Republika

Svet

26.06.2021

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Velike Britanije Met Henkok (42) podneo je večeras ostavku nakon što je prekršio socijalnu distsancu jer je poljubio koleginicu, javlja BBC.

RepublikaFoto: printskrin

U pismu upućenom premijeru Borisu Džonsonu, Henkok navodi da "vlada duguje narodu koji se mnogo žrtvovao tokom pandemije, da bude iskrena ukoliko ih je već iznerverila".

Henkok je bio u središtu vladine borbe protiv pandemije, govoreći građanima da poštuju stroga pravila, a čak je pozdravio ostavku prošle godine uglednog naučnika koji je na sličan način prekršio pravila, podseća Rojters.

Ministar zdravlja se u petak izvinio nakon što je list "San" objavio da je poljubio i zagrlio visoko pozicioniranu pomoćnicu u svojoj kancelariji prošlog meseca, kada je to bilo zabranjeno zbog pandemije.

- Prihvatam da sam prekršio smernicu o fizičkoj distanci u tim okolnostima - rekao je on i dodao da je razočarao ljude i jako žali zbog toga.

Henkok je i ranije priznao da je prekršio meru fizičke distance, kada su se u medijima pojavili snimak i fotografije kako ljubi saradnicu Đinu Koladanđelo. Henkok i Kolanđelo su oboje u braku sa drugim ljudima.

Džonson je nakon toga rekao da je stvar time rešena.

Slučaj podseća na prošlogodišnji incident kada je Džonsonov tadašnji najviši savetnik Dominik Kamings takođe prekršio epidemiološka pravila, izazvavši bes širom zemlje i optužbe da vlada misli da je iznad zakona.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading