OVO JE BIO KUKAVIČKI NAPAD: Izrešetan PREDSEDNIKOV helikopter, policija traga za napadačima!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.06.2021

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Kolumbijski predsednik Ivan Duke Markes potvrdio je da je na helikopter kojim je leteo sa drugim zvaničnicima izvršen napad i da je letelica više puta pogođena.

Foto: mod.gov.rs
Foto: Ilustracija

Incident se dogodio u petak, dok je predsednikov helikopter leteo kroz kolumbijsku regiju Katatumbo, prema Kukuti, glavnom gradu provincije Norte de Santander, potvrdio je Duke u video poruci, prenosi Rojters.

- Ono što je očigledno je da je ovo bio kukavički napad, pošto se mogu videti rupe na letelici - naglasio je kolumbijski predsednik.

Pored njega, u helikopteru su bili i drugi zvaničnici, uključujući ministra odbrane Dijega Molana, ministra unutrašnjih poslova Danijela Palaciosa i guvernera Norte de Santander Silvana Serana.

Iz predsedništva je potvrđeno da u incidentu nije bilo povređenih, a nadležnim organima data su jasna uputstva da pronađu one koji stoje iza napada na predsednički helikopter.

U nemirnom region Katatumbo, na granici Kolumbije sa Venecuelom, nalaze se velike plantaže koke, glavnog sastojka kokaina.

Tu deluju i gerilci levičarske Nacionalnooslobodilačke vojske (ELN), bivši borci Kolumbijskih revolucionarnih oružanih snaga (FARC) koji odbijaju mirovni sporazum iz 2016. godine sa vladom, zajedno sa naoružanim kriminalnim grupama umešanim u trgovinu drogom.

Komentari (0)

Loading