TUŽNA SLIKA PRED NOVOGODIŠNJU NOĆ: Ubijeno 17 irvasa!

Autor: Agencije, Republika

Svet

30.11.2017

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan voz je u Norveški naleteo na krdo irvasa, od kojih je poginulo 17, a proteklih dana je u sličnim nesrećama stradalo više od 100 irvasa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Žalosna slika: Dokle će stradati životinje?

Tor Brekan iz železničke firme "Bane NOR" rekao je da se najnoviji sudar sa životinjama dogodio 20 kilometara od mesta gde je 65 irvasa voz pokosio u subotu.

Brzina kretanja vozova je odmah smanjena duž deonice od 32 kilometara na najdužoj norveškoj pruzi izmedju Trondjahjma u centralnoj Norveškoj i Boda, severno od Polarnog kruga.

Državna železnička kompanija je ranije saopštila da nije obavestila mašinovodje o prisustvu životinja na pruzi i potrebi da smanje brzinu.

Vozovi su udarili irvase osam puta od 22. do 25. novembra i ubili 110 životinja.

Od 2013. godine ukupno 3.372 irvasa, ovaca i losova je stradalo na toj pruzi dugačkoj 729 kilometara, prema navodima norveške železnice NRK. ; Siri Martinsek, šefica norveške grupe za prava životinja NOAH rekla je za norvešku televiziju da će podneti prijavu policiji da bi neko odgovarao za to što se dogadja.

Posle najnovijih incidentata norveška železnica je najavila da će duž 25 kilometara pruge gde se desilo najviše nesreća, produžiti ogradu što će je koštati 34 miliona kruna (3,48 miliona evra).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading