OPASNE BOLESTI HOĆE DA ISKORISTE KAO ORUŽJE! Zastrašujuće upozorenje GLAVNOG PUTINOVOG BEZBEDNJAKA, a evo za šta je optužio SAD!

Autor: Republika

Svet

24.06.2021

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije, Nikolaj Patrušev, čovek za kog se simbolično tvrdi da zna najveće tajne sveta, izneo je nekoliko zastrašujućih upozorenja na Moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbednost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikolaj Patrušev ozbiljno zabrinut zbog pretnji biološkim oružjem  

Nikolaj Patrušev, glavni ruski bezbednjak i čovek za kog tvrde da zna sve tajne, kao i da je jedan od glavnih ljudi od poverenja predsednika Rusije Vladimira Putina, poslao je zastrašujuće upozorenje čitavom svetu, istakavši kako postoje očigledni znaci da neko pokušava da opasne patogene, izazivače najrazličitijih bolesti, upotrebi u vojno-političke svrhe.

Kako je naglasio taj zvaničnik, koji inače obavlja funkciju sekretara Saveta bezbednosti Rusije, primetno je oživljavanje biološkog oružja što može da ima dalekosežne posledice po čitav svet.  

- Primetni su očigledni znaci da se opasni patogeni pokušavaju iskoristiti u vojno-političkim ciljevima. U suštini, vidimo proces oživljavanja biološkog oružja - naglasio je Patrušev govoreći na IX Moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbednost. 

On je zatim pozvao međunarodnu zajednicu da obrati pažnju na to da se mesta izbijanja opasnih bolesti poklapaju sa lokacijama bioloških laboratorija određenih država.

- Njihova delatnost je pod strogim velom tajne i vodi ka gubitku suvereniteta u sferi bezbednosti kod onih država na čijoj se teritoriji ti objekti nalaze - dodao je Patrušev, prenosi Sputnjik.  

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin i Nikolaj Patrušev

Moskovska konferencija o međunarodnoj bezbednosti održava se od 22 do 24. Juna. Na njoj se razgovara o najaktuelnijom problemima i tendencijama u sferi međunarodne vojne politike, pa je u skladu sa tim Patrušev prokomentarisao i aktuelne provokativne akcije NATO na račun Ruske Federacije.

Prema njegovim rečima, Zapad je prešao sve crvene linije, optuživši direktno tom prilikom Ameriku za pokušaj atentata na beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.    

- Neke zapadne države su u bukvalnom smislu prešle sve crvene linije u pokušaju da potkopaju pozicije legitimne vlade i unaprede sopstvene štićenike na vladajuće pozicije. Mislim pre svega na američke građane koji su pripremali atentat na beloruskog lidera - istakao je sekretar Saveta bezbednosti.

RepublikaFoto: printskrin
Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin 

Prema njegovim rečima, poslednjih godina sve su rasprostanjeniji takozvani hibridni ratovi koji često donose više patnje narodima nego tradicionalni sukobi.

- Primeri su pred našim očima. U Ukrajini su 2014. spoljne sile u cilju nasilne smene vlasti akcenat stavile na neonaciste i danas vidimo kako oni faktički nameću vlastima svoju volju i čak pokreću napade u susedne države. Na primer, vlasti u Belorusiji su ih primetili i  neutralisali - rekao je Patrušev. 

Podsetimo, Lukašenko je 17. aprila saopštio da su opozicionar Grigorij Kostusev, politikolog Aleksandar Feduta i advokat Jurij Zenkovič planirali atentat na njega i njegove sinove. Za organizaciju pokušaja atentata optužio je američke obaveštajne službe i američko rukovodstvo. Prema rečima direktora KGB Belorusije Ivana Tertela, prevrat je bio planiran za jun ili jul ove godine.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading