PREDSEDNIK OGORČEN NA GRAĐANE KOJI NE SLUŠAJU: Ili ćete PRIMITI VAKCINU ili idete u ZATVOR!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.06.2021

06:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte zapretio je zatvorskom kaznom građanima koji odbiju da prime vakcinu protiv virusakorona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodrigo Duterte

- Vi odlučujete – ili ćete primiti vakcinu ili idete u zatvor - rekao je Duterte u televizijskom obraćanju, nakon izveštaja o slabom odzivu na vakcinaciju na nekoliko lokacija u glavnom gradu Manili.

Njegova izjava kosi se sa ranijim porukama zdravstvenih zvaničnika da je vakcinacija dobrovoljna iako se na nju podstiče, piše Rojters. 

- Nemojte me pogrešno shvatiti, u zemlji vlada kriza. Ogorčen sam na Filipince koji neće da poslušaju vladu - objasnio je Duterte.

Od 20. juna na Filipinima je potpuno vakcinisan 2,1 milion ljudi, što je vrlo mali napredak s obzirom na to da je vladin cilj da se do kraja godine imunizuje do 70 miliona osoba.

U zemlji koja ima 110 miliona stanovnika do sada je potvrđeno više od 1,3 miliona slučajeva zaraze virusom korona, a preminulo je više od 23.000 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rodoljub

22.06.2021 07:32

Budala. Ljudska prava na slobodu izbora medicinske mere su neprikosnovena!