Borelj: Saradnja EU i SAD će pomoći dijalogu Beograda i Prištine

Autor:

Svet

21.06.2021

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef diplomatije EU Žosep Borelj ocenjuje da će pojačana saradnja sa SAD i EU pomoći procesu dijaloga Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanug/AP
Đuzep Borelj

Na pitanje Tanjuga da li je o poslednjoj rundi razgovora u Briselu između Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija razgovarao sa američkim predsednikom Bajdenom, Žosep Borelj kaže da je o tome informisao državnog sekretara Antonija Blinkena.

- Sada postoji vrlo dobra saradanja SAD i Evrope. To više nije takmičenje gde SAD pokušavaju da nametnu u dijalogu koji je proces pod vođstvom EU. Sada blisko sarađujemo i to će pomoći - izjavio je Borelj.


Šef diplomatije EU kaže da je tokom današnjeg sastanka Saveta EU informisao ministre spoljinih poslova država članica o posednjoj rundi dijaloga održanoj u Briselu 15. juna, ali i o nameri da se održi još jedna runda pre leta.

Borelj nije odgovorio na pitanje Tanjuga o tome kako ocenjuje kooperativnost Aljbina Kurtija kao novog partnera u razgovorima o normalizaciji odnosa sa Beogradom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading