STRASTI SE NE SMIRUJU! Zaharova odgovorila na pretnje Vašingtona, pominje nelegalne aktivnosti Amerike

Autor: Republika

Svet

21.06.2021

06:30

Rusija je uvek logično odgovarala na američke nelegalne aktivnosti, ali SAD uvek nastavljaju po starom, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Russian Foreign Ministry Press Service via AP)
Marija Zaharova

Ona je tako komentarisala današnje najave Vašingtona da će uvesti novi paket sankcija Moskvi zbog situacije s gasovodom Severni tok 2 i opozicionim blogerom Aleksejem Navaljnim koji služi zatvorsku kaznu u regionu Vladimir.

- Čujemo izveštaje iz Vašingtona da se sprema novi paket sankcija protiv naše zemlje. (Tamošnji) zvaničnici povezuju Severni tok 2 sa Navaljnim. Na nelegalne aktivnosti SAD smo uvek odgovarali logično - kazala je Zaharova, a preneo TAS S.

Ona je dodala da joj je čudno da neko u Vašingtonu toliko voli da se igra kao na vrtešci.

Vašingon je najavio priprema novi paket sankcija prema Rusiji zbog situacije sa ruskim opozicionarom Aleksejem Navaljnim koji služi zatvorsku kaznu, izjavio je danas savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

- Spremamo novi paket sankcija u ovom slučaju. Pokazali smo da nećemo uzmicati ni pred kojim pitanjem, pa ni kada je reč o slučaju Navaljnog. Ovo je odgovor na ruske štetne aktivnosti - rekao je Saliven za CNN.

Prema Salivenu, nove sankcije će biti uvedene čim SAD budu sigurne da su utvrdile "prave mete".

- Čim budemo sigurni, uvešćemo nove sankcije - dodao je Saliven, a preneo TAS.

 

Komentari (0)

Loading