DOKTOR REŠIO DILEMU DA LI VAKCINA UTIČE NA PLODNOST! Sad je sve jasno

Autor: Republika

Svet

20.06.2021

20:40

Direktor ruskog Instituta za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja“ Aleksandar Gincburg izjavio je danas da vakcina protiv virusa korona "Sputnjik Ve“ ne utiče na plodnost, pošto je osnova preparata adenovirus, s kojim čovečanstvo živi već dugo vremena.

Tanjug/AP

- Ni na evolucionom planu, niti na osnovu aktuelnih istraživanja savremene medicine, vakcina nema negativan uticaj - rekao je Gincburg, prenosi Sputnjik.

On je objasnio da su "Komponenta I" i "Komponenta II" vakcine pravljene na bazi adenovirusa 26 i adenovirusa 5, koji oba odavno cirkulišu među populacijom.

Kao što znamo, u tom periodu čovečanstvo se razmnožilo do 7,5 milijardi. Ni kod koga se nije pojavila sumnja povodom ova dva virusa koja su prisutna u našem organizmu i kojim smo se mi već deset puta zaražavali u obliku upale pluća. Da li je to nekoga onemogućilo da ostane u drugom stanju? Ni u kakvim medicinskim protokolima to nije bilo pronađeno - rekao je Gincburg.

Ranije je glavni lekar infektološke bolnice u Moskvi Denis Procenko saopštio da su teorije da vakcina protiv korone utiče na plodnost obične dezinformacije.

 

Komentari (0)

Loading