KAMIONETOM ULETEO U GEJ PARADU! Homoseksualac jednog muškarca ubio na mestu, drugog povredio, učesnici očajni: Ovo se ne dešava u Americi!

Autor: Republika

Svet

20.06.2021

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujući incident dogodio se u gradiću Fort Loderdejlu neposredno nakon početka parade ponosa, a prema navodima lokalnih medija, muškarac koji je kamionetom uleteo u masu je član gej hora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Drama na Floridi nakon što je prekinuta parada ponosa 

Stravičan indident odigrao se na paradi ponosa u gradiću Fort Loderdejlu u američkoj državi Floridi kada je zasad neimenovani muškarac kamionetom uleteo u okupljene učesnike marša, usmrtivši jednog muškarca na licu mesta, dok je drugog teško povredio. 

Prema navodima lokalne TV mreže NBC, osumnjičeni, koji je uhapšen neposredno nakon incidenta, član je muškog gej hora Fort Loderdejla. Takođe, njihov predsednik je potvrdio da su i napadnuti bili članovi tog hora, pa još nije najjasnije koji su motivi napada. 

- Muškarci koje je vozilo direktno udarilo odvedeni su u zdravstveni centar Brouvard Helt, gde je jedan proglašen mrtvim - rekao je detektiv Ali Adamson, naglašavajući kako se očekuje da će drugi povređeni preživeti. 

Adamson je rekao da FBI pomaže u istrazi, ali nije otkrio da li istražitelji veruju da je incident bio nameran.

 


Gradski poslanik Kris Kaputo napisao je na Tviteru kako se čini "sve verovatnijim da je reč o nesreći", istakavši da je i na kamionetu "napadača" bila okačena zastava duginih boja, simbol LGBT populacije.  

 

Inače, parada ponosa je tek počela kad se incident dogodio, a nakon tragedije nije nastavljena budući da su svi učesnici u šoku napustili mesto njenog održavanja ubrzo posle nesreće. 

- Ovako nešto se ne dešava u Americi - rekla je jedna od vidno potresenih učesnica parade.    

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading