Bilčik: Moramo da završimo proširenje EU na Zapadni Balkan

Autor: Tanjug, Republika

Svet

17.06.2021

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu Vladimir Bilčik kaže da je jedini način na koji Evropa može biti uspešna i globalna sila taj da prvo napravi promenu u sopstvenom susedstvu.

RepublikaFoto: youtube.com/Európske Noviny
Vladimir Bilčik

- Moramo da završimo proširenje EU na Zapadni Balkan - poručio je Bilčik.

Vladmir Bilčik je u promotivnom spotu koji je grupa Evropske narodne partije napravila u cilju podrške Konferenciji o budućnosti Evrope, ocenio da će ulazak Zapadnog BakAna u EU doneti mnogo više bezbednosti celoj Evropi.


Bilčik navodi da je EU suočena sa mnogobrojnim izazovima, a da njihovo rešavanje podrazumeva i veći angažman sa susedima kako na istoku tako i na jugu.

- Gubimo susede i moramo ih vratiti atraktivnošću EU i politikama koje će doneti dobro narodima u našem susedstvu - kaže Bilčik.

Izvestilac EP za Srbiju dodaje da se evropske demokratije danas suočavaju sa velikim brojem dezinformacija koje, prema njegovoj oceni, podrivaju poverenje naroda u institucije koje Evropa simbolizuje.

Bilčik zato poziva na veću podršku građana borbi protiv dezinformacija i na uključivanje svih u Konferenciju o budućnosti Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading