EVO KO JE MLADIĆ KOJI JE JEDNA OD GLAVNIH TAČAKA RAZDORA PUTINA I BAJDENA! Njegovi očajni roditelji tvrde: Čuvao je život predsedniku, a sad trune!

Autor: Republika

Svet

16.06.2021

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trevor Rid je mladić koji je 2020. zatvoren u Rusiji zbog napada na policajca u toj zemlji, a njegovi roditelji su sad uputili apel predsedniku SAD Džou Bajdenu, nadajući se da će on na današnjem samitu s ruskim liderom Vladimirom Putinom pokrenuti tu temu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden će sa Vladimirom Putinom možda danas razmotriti i sudbinu mladića Trevora Rida  

Bivši američki marinac Trevor Rid, za kog njegovi roditelji Paula i Džoi Rid tvrde da je jednom prilikom spasao život američkom predsedniku Džou Bajdenu, poslali su poruku šefu SAD da učini nešto na oslobađanju mladića budući da se on već dve godine nalazi u ruskom zatvoru. 

Kako su pred susret Bajdena sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Ženevi istakli za CNN, Trevor je u ogromnoj opasnosti, zbog čega su zatražili da se njihov sin što pre spase. 

- Drže ga kao piona kako bi mogli da ga iskoriste za političku bitku između Rusije i Amerike, sa čim on apsolutno nema veze. Vreme je da mu omogućimo da se vrati svojoj kući u Teksas - ispričali su za CNN očajni roditelji mladića koji je 2020. u Rusiji osuđen zbog verbalnog i fizičkog napada na policajca tokom jedne pijanke. 

Taj slučaj je i američki ambasador u Rusiji Džon Salivan nazvao "teatrom apsurda", ali je ruska strana ostala neumoljiva. 

RepublikaFoto: printscreen/CNN
Očajni roditelji Džoi i Paula Rid 

Prema rečima očajnih roditelja, Trevor im je nedavno poslao pismo u kom ih je molio za pomoć jer je oboleo od koronavirusa, usled kog je trpeo jake bolove u grudima i imao nesnosan kašalj. Osim toga, on je majku i oca obavestio da mu od njih, kao ni od ostalih članova porodice, ne stižu pisma, pa je izrazio zabrinutost da ni njima neće stići njegovo poslednje obraćanje. 

Osim o KOVIDU-19, on je istakao i kako u zatvoru nema osnovnih uslova za život, te je od roditelja tražio toalet papir, vodu i meso.           

- Nisu mu obezbedili ni osnovne lekove kada je bio bolestan - rekli su roditelji i istakli kako je i američka ambasada u Rusiji pokrenula postupak pružanja pomoći Trevoru, ali da se ne zna koliko se sa tim odmaklo. 

Kako su naglasili, oni veruju da je Trevor bio na meti ruskih vlasti zbog svoje vojničke karijere, a da je u jednom trenutku bio zadužen i za čuvanje života nekadašnjeg potpredsednika, a sada predsednika SAD, Džoa Bajdena. U Rusiji je osuđen na devet godina robije.  

Inače, predstavnici Rusije i Amerike su neposredno pre početka današnjeg samita potvrdili da bi sudbina ruskih, odnosno američkih zatvorenika mogla da bude jedna od tema razgovora Putina i Bajdena. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading