OŠTAR ODGOVOR ZAHAROVE NATO PAKTU! Bože, ko vam izmišlja takve priče!

Autor: Republika

Svet

16.06.2021

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala je poziv NATO-a Rusiji da izuzme Češku i SAD sa liste neprijateljskih zemalja.

RepublikaFoto: facebook.com/Maria Zakharova

- Da li dobro razumem da nas NATO uverava u želju da budemo prijatelji? Logika je očigledna: pošto oni traže da se izuzmu sa spiska neprijateljskih zemalja, to znači da žele da ih smatraju prijateljskim zemljama. I to bez obzira na naše "neodgovorno i opasno", sa svojim nepokolebljivim gledištem, ponašanje? – napisala je ona na svom Telegram kanalu.

 

Zaharova veruje da je vreme da zapadni lideri odluče o svojoj politici. Prema njenim rečima, oni moraju ili da prestanu sa izricanjem sankcija na osnovu izmišljenih priča o "Petrovu i Boširovu", ili da prestanu da se iznenađuju pojavljivanjem neprijateljskih zemalja na spiskovima.

- Bože, ko im te magično nelogične reči izmišlja - zaključila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ranije u ponedeljak lideri zemalja NATO-a na kraju samita u Briselu pozvali su Moskvu da izuzme SAD i Češku sa liste neprijateljskih zemalja.

Kao što je prošle nedelje u intervjuu za RIA Novosti rekao zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov, još uvek nema osnova za reviziju spiska neprijateljskih država.

Ovu listu je ruska vlada odobrila u maju, a za sada su na njoj dve države – SAD i Češka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading