TENZIJE PRED ISTORIJSKI SUSRET! Putin: Nismo videli stabilnost od strane SAD

Autor:

Svet

14.06.2021

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predvidljivost i stabilnost su najvažnije vrednosti u međunarodnim odnosima, mada Rusija to nije videla od strane SAD poslednjih godina, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za NBC.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- On (američki predsednik Džo Bajden) kaže jedno. Ja kažem drugo - rekao je Putin komentarišući izjavu da Bajden veruje da je Rusija kriva za globalnu nestabilnost, preneo je TASS.

Putin je istakao da je retorika između Rusije i SAD u određenom trenutku drugačija.

- Ali možda se u određenom trenutku naša retorika razlikuje i drugačija je. Ali ako me sada pitate za mišljenje, kažem vam šta mislim. Najvažnija vrednost u međunarodnim odnosima je predvidljivost i stabilnost - rekao je Putin i dodao:

- Verujem da tako nešto od strane naših američkih partnera nismo videli poslednjih godina.

Putin je na kraju upitao i za stanje u Libiji i Avganistanu.

- Kakva bi mogla biti stabilnost i predvidljivost ako se setimo dogadaja iz 2011. godine u Libiji, kada je zemlja u osnovi bila rasturena, slomljena? Kakva je postojala stabilnost i predvidljivost? Govorilo se o kontinuiranom prisustvu trupa u Avganistanu. A onda ođednom, bum!, trupe se povlače iz Avganistana. Da li je ovo opet predvidljivost i stabilnost? Sada događaji na Bliskom Istoku. Da li je ovo predvidljivost i stabilnost, do čega će sve ovo dovesti? Ili u Siriji? Šta je u vezi sa tim stabilno i predvidljivo - rekao je ruski predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading