(FOTO) NAĐEN MRTAV NOVINAR KOJI JE ISTRAŽIVAO KLINTONOVE! Kristofer razotkrio aferu i skončao, ovo je spisak svih koji su se zamerili MOĆNOJ PORODICI I NESTALI!

Autor: Republika

Svet

13.06.2021

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Kristofer Sajn otkrio je aferu iz 2016. u koju je bio umešan nekadašnji američki predsednik Bil Klinton kada se tajno u privatnom avionu sreo sa tadašnjom državnom tužiteljkom Ljoretom Linč da bi, kako se veruje, uticao na tok istrage protiv svoje supruge Hilari.

RepublikaFoto: Facebook/TanjugAP
Novinar Kristofer Sajn je radio na slučaju Bila Klintona, supruga Hilari Klinton  

Američki novinar i reporter na televiziji ABC njuz, Kristofer Sajn (45), čovek koji je javnosti svoje zemlje postao poznat nakon što je razotkrio aferu iz 2016. o tajnom sastanku nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona i bivše državne tužiteljke Ljorete Linč, nađen je mrtav u svom stanu u Alabami.

Prema navodima policije iz grada Huvera, taj otac troje dece , bivši fudbaler lokalnog tima i iskusni novinar, najverovatnije je počinio samoubistvo, što je, međutim, izazvalo spekualacije medija širom sveta da se iza njegove smrti ipak krije nešto drugo budući da se opasno zamerio moćnoj porodici Klinton.

Tako je britanski list Dejli mejl u naslovu te vesti reči "počinio samoubistvo" stavio pod znake navode, dok su ostali podsetili na niz drugih misterioznih smrti osoba koje su se na neki način zamerile Klintonovima. 

Sajn je 2016, usred kampanje za predsedničke izbore koje je Hilari Klinton izgubila od Donalda Trampa, otkrio da se Bil Klinton tajno u svom privatnom avionu na aerodromu u Finiksu sastao sa tužiteljkom Linč kako bi razgovarali o istrazi vođenoj protiv bivše državne sekretarke SAD. Naime, ona je bila pod budnim okom istražitelja nakon što je otkriveno da je u vreme dok je bila u administraciji Baraka Obame za poslovne stvari koristila privatni mejl, što je u to vreme bilo kažnjivo.    

Nakon što je Sajn obelodanio skandal, i Klinton i Linčova su tvrdili kako su se sastali radi privatnog razgovora, budući da su se družili. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U srcu skandala Ljoreta Linč 

Samo nekoliko dana nakon toga FBI je odlučio da protiv Klintonove ne pokreće krivičnu tužbu, međutim, manje od dve nedelje pred glasanje na izborima 2016. slučaj je ponovo otvoren nakon što su mejlovi kandidatkinje za predsednicu pronađeni na lap topu Entonija Vinera, bivšeg kongresmena i muža najbliskije saradnice Hilari Klinton, Hume Abedin. 

I pored toga, slučaj je zatvoren dva dana nakon izbora na kojima je Hilari izgubila od Trampa, a mnogi veruju kako ju je upravo ta afera koštala pobede. 

Što se tiče Sajna, on je pre objavljivanja afere bio običan reporter, da bi nakon tog uspeha veoma brzo postao voditelj programa.  

- Znamo da se tamo dogodilo nešto neuobičajeno. To je bio planiran sastanak. To nije bila slučajnost. Moj izvor je Linčovu pratio od trenutka kada je stigla na aerodrom. Njeno osoblje se sklonilo kada su spuštene stepenice aviona, a u letelicu su je uveli pripadnici tajne službe i FBI - rekao je Sajn Foks njuzu u februaru 2020. neposredno pre nego što mu je objavljena knjiga "Tajne asfalta". 

U to vreme je i Tramp tvitovao: "Da li neko zaista veruje da se Bil Klinton sastao sa tužiteljkom kako bi razgovarali o unučićima i golfu i to 37 minuta u avionu na asfaltu". 

Sajn je u istom intervjuu Foksu tvrdio kako je nakon objavljivanja priče dobio niz pretnji smrću. 

- Pretili su ubistvom i članovima moje proodice. Hakovana mi je kreditna kartica. Znate, moja deca i ja, zbog toga imamo kodna imena. Mi imamo kodna imena za koja oni znaju - istakao je tad Sajn. 

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Kristofer Sajn sa suprugom i sa dvoje od ukupno troje dece koliko ih ima 

U istoj ispovesti, preminuli novinar je tvrdio kako njegovo otkrivanje istine nije imalo veze ni sa kakvim političkim snagama, već da je samo radio onako kako je verovao da je ispravno. 

Linčova je 2020. pred tadašnjim sudskim inpektorom Majklom Horovicem morala da svedoči o susretu sa Klintonom, otkrivši da je tada išla na put i da ju je čovek iz njene pratnje obavestio da je u blizini i bivši predsednik Klinton koji bi voleo da je pozdravi. 

- Pričali smo nekoliko minuta, pitao me je samo o putovanju i o letu. Čestitala sam mu na novorođenom unučetu. To je bila jedina moja konverzacija sa njim u životu - tvrdila je Linčova i istakla kako je nekoliko puta pokušala da prekine neobaveznu konverzaciju, ali da je Klinton insistirao na njoj.  

Podsetimo, smrt Kristofera Sajna nije jedina misteriozna smrt koja se vezuje za osobe povezane sa istragom lika i dela članova porodice Klinton, a po nekim nepotvrđenim izveštajima, u pitanju je čak više od 70 ljudi. 

Nezavisni američki mediji, pisali su 2019. da je i Linda Kolins-Smit (47), bivša senatorka iz američke savezne države Arkanzas, skončala pod sumnjivim okolnostima nakon što je godinama istraživala lanac pedofilije koja vodi u sam vrh vlasti SAD, a prema nekim spekulacijama, i do porodice Klinton. Kolins-Smitova je upucana u svojoj kući u Pokahontasu navodno samo nekoliko sti pre nego što je htela da objavi osetljive podatke o lancu trgovine decom koji vodi vlada Arkanzasa, države u kojoj su Klintonovi i započeli političku karijeru i kojom i danas ubedljivo vladaju.  

 

Samo dva dana kasnije ubijen je Džonatan Nikols, takođe bivši republikanski senator, ali iz Oklahome. I on je bio ubijen u svom domu, u Normanu, Oklahoma. Veruje se da su ove dve smrti povezane jer je i on istraživao pedofilske lance i navodno imao informacije o umešanosti najviših američkih političkih zvaničnika u te zločine.

A istog dana u Njujorku nađeno je telo visokog policijskog zvaničnika, zamenika načelnika policije Stivena Silksa. Njegova smrt vodi se kao samoubistvo, ali motiv za njega je vrlo sumnjiv jer je Silks samo dva dana pre navodnog samoubistva podneo zahtev za penziju. Ispostavilo se da je Silks bio jedan od dvojice istražitelja koji su 2016. vodili pedofilski slučaj u koji je umešan Entoni Vajner, suprug Hilarine desne ruke Hume Abedin.

Ubrzo je mrtav nađen i Džozef Džozef Kalabrejzi, policajac koji je radio na Silksovom slučaju. Navodno je i on izvršio samoubistvo. 

Poslednji slučaj koji je odjeknuo svetskom javnošću jeste smrt osuđenog pedofila milionera Džefrija Epstajna 2019, za kog se ispostavilo da je imao bliske kontakte sa Klintonovima. 

 

   

  

   

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading