(FOTO) OVO JE PREDSEDNIK KOJI SE OD POČETKA BORI PROTIV MASKI! Sada se na jednom skupu pojavio bez nje I ŽESTOKO JE KAŽNJEN!

Autor: Republika

Svet

13.06.2021

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro učestvovao je na moto skupu u saveznoj državi Sao Paulo, gde su još na snazi stroge epidemiolške mere, nakon čega mu je, zajedno sa sinom i još dvojicom zvaničnika, izrečena stroga kazna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žair Bolsonaro učestvovao na moto skupu bez zaštitne maske 

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro osuđen je na kaznu od 108 dolara jer je učestvovao u motociklističkoj manifestaciji u državi Sao Paulo bez nošenja zaštitne maske, što se u toj zemlji, uprkos protivljenju lidera, smatra još važećom epidemiološkom merom. 

Na hiljade motociklista je, inače, učestvovalo u događaju pod nazivom Gas za Hrista u Sao Paulu, gde je bio na čelu povorke i to bez maske. Vlasti su zato odmah ispisale kaznu predsedniku, njegovom sinu Eduardu i članu Kongresa, a kažnjen je i ministar infrastrukture Tarcisio Gomes jer je kršio epidemiolške mere ne održavanja fizičkog razmaka s drugim učesnicima.  

Bolsonaro, koji je pozvao na okupljanja u celom Brazilu za izbore naredne godine, nije se obazirao na upozorenja guvernera Sao Paula, inače svog političkog rivala Žoaoa Dorije, koji je najavio da će predsednik biti kažnjen ako ne bude poštovao propise.

Inače, Bolsonaro se više puta protivio Doriji i drugim guvernerima u pogledu propisa i mera zaštite od pandemije KOVIDA-19, koja je u Brazilu usmrtila gotovo 485.000 ljudi.

Predsednik, naime, redovno kritikuje mere zatvaranja, kao i nošenje maski, a zagovarao je i sporne lekove kao što je hlorokin, iako su naučne studije pokazale da su takve mere nedelotvorne.

U obraćanju pristalicama Bolsonaro je ocenio da vakcinisane osobe ne bi trebalo da nose maske jer je "nemoguće da pelcovana osoba prenese virus".

Na predsedničkim izborima 2022. Bolsonaru će protivkandidat verovatno biti bivši predsednik levice Luiz Inacio Lula da Silva, iako još nijedan od njih dvojice nije istakao svoju kandidaturu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading