TILERSONOVA PORUKA BALKANU: Etničke linije da ne budu borbene linije

Autor: Tanjug

Svet

28.11.2017

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državni sekretar Reks Tilerson pozvao je narode na Balkanu da napuste "stare animozitete" kako bi se održao mir u regionu i poručio da će SAD nastaviti da sarađuju sa partnerima u EU kako bi omogućili stabilnost, prosperitet i demokratiju na Balkanu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Reks Tilerson

- Imate priliku da odredite novi tok istorije, krvne linije ne bi trebalo više da budu linije bitke - rekao je Tilerson u predavanju o američkom partnerstvu sa Evropom, koji je održao u centru "Vudro Vilson". 

On je naveo da SAD u svetu vide da postoji "nova generacija Srba, Hrvata, Albanaca, Bošnjaka i Kosovara i drugih koji će oprostiti prošlosti, iako ne mogu nikada da je zaborave".

- SAD priznaju krhkost Balkana i nastaviće da sarađuju sa partnerima u EU kako bi doveli stabilnost, prosperitet i demokratiju u region. Ljudima balkanskih zemalja kažemo da napuste stare animozitete, tako da se mir može održati - poručio je Tilerson. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading