UGINUO NAJPOZNATIJI I NAJJAČI LAV NA SVETU! Završeno putovanje velikog ratnika, a pročitajte i čime je zaslužio da ga svet ŽALI i da uđe u LEGENDU!!

Autor: Republika

Svet

11.06.2021

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najpoznatiji lav na svetu, koji je bio ponos Nacionalnog parka Masai Mara u Keniji i koji je u svetu bio prepoznatnjiv pod imenom "Skarfejs", ugunuo je danas.

Foto: printskrin
Skarfejs

Njegova "životna priča" u kombinaciji sa njegovim izgledom činili su ga istinskom legendom i neprikosnovenim kraljem džungle.

"Skarfejs" je nadimak dobio 2012. godine, kada je povredio desno oko. On je tada, sa svoja tri brata, uspeo da odbrani teritoriju i voljenu ženku od drugih lavova. Tim napadima je odolevao do poslednjeg daha zbog čega su ga i smatrali "prvim i najjačim lavom na svetu"!

Vladao je nekoliko godina zajedno sa svojom braćom nad ogromnom teritorijom, više puta su napadni, ali četiri legende, među kojima se "Skarfejs" posebno isticao snagom, uvek su izlazili kao pobednici što je neverovatno postignuće u afričkoj divljini!

U Masai Mari kažu da "Skarfejs" nikada neće biti zaboravljen zbog onoga što je učinio za ovaj nacionalni park, da će ga zauvek pamtiti kao "najvećeg svih vremena".

Njegova braća sada nastavljaju njegovo nasleđe! 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading