Ovo su NAJNAORUŽANIJE nacije na svetu: Amerika na prvom mestu, a IZNENADIĆETE se kad vidite gde je SRBIJA!

Autor: Republika

Svet

11.06.2021

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema količini oružja koje poseduju građani u odnosu na broj stanovnika, Srbija i Crna Gora dele prvo mesto u Evropi s prosečnim 39,1 komadom ličnog naoružanja na 100 stanovnika, što znači da je svaki treći stanovnik ove dve zemlje naoružan, pokazuju podaci istraživanje američke organizacije "Vorld populejšn rivju“.

RepublikaFoto: Ilustracija: Republika.rs, Pixabay
Foto: Ilustracija

Prema rezultatima tog istraživanja, najnaoružanija nacija na svetu su Amerikanci sa 120,5 komada oružja na stotinu stanovnika.

Bosna i Hercegovina, pokazuje istraživanje, zauzima 13. mesto u svetu sa 31,2 komada civilnog naoružanja na stotinu stanovnika.

Kako je navedeno, stanovnici Srbije ukupno imaju 2.719.000 komada oružja, Crne Gore 245.000, a u BiH taj broj iznosi 1.185.000. 

Ovi podaci se odnose samo na oružje koje je uredno prijavljeno u nadležnim institucijama, dok se broj onog neprijavljenog, to jest ilegalnog ne može sa sigurnošću utvrditi, jer o njemu ne postoji nikakva zvanična evidencija.

Jedan od razloga za veliki broj oružja u regionu, piše portal Kliks, verovatno je taj što su zakoni o posedovanju naoružanja relativno liberalni, prvenstveno kada se radi o trofejnom ili lovačkom oružju. Drugi razlog, dodaje se, je veliki broj agencija za obezbeđenje, koje imaju na desetine hiljada komada registrovanog lakog naoružanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading