PUTIN UPUTIO NATO I AMERICI NIKAD BRUTALNIJU PORUKU! Ako uvučete Ukrajinu u Alijansu ZNA SE SUDBINA TE ZEMLJE, ALI I SVIH OSTALIH!

Autor: Republika

Svet

10.06.2021

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da više od 50 odsto Ukrajinaca ne želi da njihova zemlja postane članica NATO budući da, kako je naveo, znaju da bi u tom slučaju svesno postali topovsko meso Zapada jer bi Ruska Federacija bila na meti zapadnjačkih raketa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin 

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je nikad brutalniju poruku Sjedinjenim Američkim Državama i NATO i to neposredno pred susret s liderom Amerike Džoom Bajdenom na samitu u švajcarskom gradu Ženevi, upozorivši Zapad da ne uvlači Ukrajinu u Alijansu jer će to "biti crvena linija za Rusku Federaciju budući da će joj otvoreno pretiti zapadnjačke rakete". 

- Najmanje 50 odsto Ukrajinaca ne želi da se njihova zemlja učlani u NATO i to su pametni ljudi. Ne govorim ovo ironično i ne zato što mislim da je neko tamo glup. Govorim to zato što oni koji podržavaju članstvo u bloku ne razumeju da im je bolje da ne budu na linij vatre. Članstvo Ukrajine u NATO znači da bi ona bila čisto topovsko meso Zapada - rekao je ruski predsednik za kanal Rusija 1 i poručio kako je većina ukrajinskog društva skeptična po pitanju članstva u NATO budući da sa Rusijom dele civilizacijske vrednosti. 

- Oni ne žele da se jedna strana civilizacije sukobi sa drugom, a da pritom igraju onako kako im neko drugi svira - naglasio je Putin. 

Prema njegovim rečima, ulazak Ukrajine u NATO bi značio stacioniranje raketne baze Alijanse odmah uz granicu Ruske Federacije. 

- Let od Harkova ili Dnjepropetrovska do Moskve bi se sveo na sedam do 10 minuta. Jel mislite da to ne bi bila crvena linija za Rusiju? - pitao je Putin sugestivno aludirajući na to da bi avioni Alijanse za tako kratko vreme stizali do prestonice Rusije. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Volodimir Zelenski 

Najnovije priče o inicijativi da Ukrajina uđe u NATO pokrenute su nakon što je predsednik te zemlje, Volodimir Zelenski, nedavno telefonom razgovarao sa Bajdenom, nakon čega se u javnosti pojavio dokument u kom se tvrdi kako su SAD istakle kao "krucijalnu važnost što brže priključenje Alijansi". Dokument su navodno  potpisali saradnici Zelenskog, koje je kasnije zvanični Vašington optužio da su pogrešno interpretili izjave predsednika Amerike. Ispostavilo se, međutim, kako navodi RT, da je to upravo bio stav ukrajinskog predsednika. 

Zelenski je, inače, nekoliko dana ranije u intervjuu Axiosu istakao kako se trenutno događaju veoma pogrešne stvari, te da se nada kako će se Kijev veoma brzo približiti Alijansi.

- Mi smo u opasnosti i naša sloboda je u pitanju. Potrebna nam pomoć - podvukao je Zelenski.    

 

  

        

  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading