(FOTO) JEZIVA TRAGEDIJA U DOMU ZA NEZBRINUTU DECU: Dečak (4) se OBESIO kanapom IGRAČKE

Autor: Republika

Svet

09.06.2021

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak (4) slučajno se obesio užem sa igračke dok se igrao na toboganu u parku centra za nezbrinutu decu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Aldrič Viju (4) pronađen je mrtav na toboganu igrališta u "Centru za brigu o deci Angels" u Takapuni, Novi Zeland, a radnici dnevnih boravaka ne znaju koliko je dugo ležao pre nego što je primećen.

Dečak se spuštao niz tobogan kada mu se vrpca sa igračke omotala oko vrata i zadavila do smrti, presudio je novozelandski mrtvozornik.

Tobogan je bio vidljiv osoblju, osim slepe tačke gde je dete ležalo.

Dete koje je pronašlo Aldričovo telo reklo je dvojici radnika da njegov prijatelj "spava i da se ne budi". Osoblje je pokušalo da ga oživi i zbog toga je centar oslobođen bilo kakvih nedela u izveštaju o bezbednosti na radnom mestu.

Dži Kvon, učiteljica iz Centra za brigu o deci, rekla je da je dečaku kucalo srce, ali da nije disao.

Svedok, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je u istrazi da je Aldrič viđen sa prijateljem na žutom toboganu kako se smeši i drži ga za ruku nekoliko trenutaka pre incidenta. Rekao je takođe da je učiteljica pokušala da oživi dečaka pa je zatim trčala u kancelariju da kaže drugom članu osoblja da pozove hitnu pomoć.

Flečer Pilditč, advokat centra za brigu o deci, rekao je da se osoblje i dalje bori sa tragedijom.

- Ova tragedija je nedokučiva. Osoblje se još uvek trudi da shvati kako dečaka nisu odmah primetili, rekao je za britanski The Sun.

Mrtvozornik je rekao da se Aldričova smrt nije mogla predvideti, ali je upozorio da bilo koja igračka sa užetom može biti opasna, jer se deca igraju predmetima na neobične načine.

Centar se bavio potencijalnim rizicima davljenja pre Alričove smrti, uključujući jasno pravilo da deci nije dozvoljeno da uzimaju igračke na penjačkoj opremi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading