ĆERKA PRINCA HARIJA I MEGAN MARKL NIJE PRINCEZA! Evo zašto Lilibet Dajana nema titulu za koju mnogi VERUJU DA JOJ PRIPADA!

Autor: Republika

Svet

08.06.2021

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski mediji objavili su da novorođena ćerka princa Harija i Megan Markl nije po automatizmu dobila titulu princeze, objasnivši zbog čega je to tako, što, kako navode, nema veze sa trenutnim raskolom unutar kraljevske porodice.

RepublikaFoto: youtube.com/CBS
Princ Hari i Megan Markl u petak su postali roditelji po drugi put  

Lilibet Dajana, novorođena ćerka britanskog princa Harija i njegove supruge Megan Markl, nema titulu princeze kako su mnogi očekivali, ali britanski mediji navode da za to postoji više nego dobar razlog koji nije povezan sa raskolom unutar kraljevske porodice. 

Naime, Lilibet Dajana, koja je dobila ime po svojoj prababi, kraljici Elizabeti II i babi, pokojnoj princezi Dajani, deveta je u redu da nasledi tron Ujedinjenog Kraljevstva, ali nije automatski po rođenju dobila titulu, baš kao što nije ni njen rođeni stariji brat, Arči. 

Razlog za to je pravilo koje je 1917. ustanovio kralj Džordž V, deda Elizabete II, a po kom praunici aktuelnog monarha ne dobijaju titulu po automatizmu. Tek kada kralj postane princ Čarls i kada Arči i Lilibet Dajana budu unuci čelnika trona, oni će moći da postanu princ i princeza. 

 

Inače, rođenje Lilibet Dajane izazvalo je pravu buru u medijima Ujedinjenog Kraljevstva budući da su Hari i Megan odlučili da bebu nazovu po kraljici u trenutku kada su njihovi odnosi s porodicom više nego na lošem nivou. Takođe, izabrali su ime koje je u stvari "privatni" nadimak kraljice Elizebete, kojim su je oslovljavale samo dve osobe u životu - njen deda kralj Džordž V i nedavno preminuli suprug, princ Filip. 

Izvori bliski kraljevskoj porodici svedočili su kako je ta činjenica duboko pogodila kraljicu budući da je Hari prethodnih meseci žestoko napadao porodicu i izazvao velike probleme za sve njene članove. 

Što se tiče male Lilibet Dajane, njeni roditelji su već otkrili kako neće objavljivati njene fotografije, a što su bili u obavezi da čine s bebom Arčijem, pa je sad glavna tema u medijima u Britaniji kako će devojčica izgledati.      

Osim toga, spekuliše se i da li će joj kuma biti Opra Vinfri, čuvena teniserka Serena Vilijams ili možda pevačica Bijonse. 

 

       

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading