AMERIKA SE RASPADA PRED NAŠIM OČIMA, PALI SMO NA KOLENA PRED KINOM! Tramp eksplozivnim nastupom šokirao svet i najavio nešto što NIKO NIJE OČEKIVAO!

Autor: Republika

Svet

06.06.2021

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik Donald Tramp održao je drugi govor otkad je napustio Belu kuću i u njemu žestoko napao aktuelnog lidera SAD Džoa Bajdena, ali i glavnog američkog epidemiologa Entonija Faučija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp održao drugi govor otkad je napustio funkciju  

Bivši predsednik Amerike Donald Tramp održao je drugi govor otkad je u januaru ove godine napustio Belu kuću, žestoko napavši aktuelnog lidera SAD Džoa Bajdena kog je optužio za katastrufalnu situaciju u zemlji, kao i njeno propadanje, ali i iskoristio priliku da oplete po vodećem američkom epidemiologu Entoniju Faučiju, optuživši ga da je tokom pandemije koronavirusa izazvao mnogo više problema nego pomoći svojim sunarodnicima. 

- Dok se mi okupljamo ovde večeras, našu zemlju uništavaju pred našim očima. Kriminal je eksplodirao, policijske službe su rastrzane i neorganizovane. Da li možete da verujete? Da li možete da verujete da nam se to događa? Pogledajte naše granice, one su širom otvorene. Ilegalni migranti ulaze na nivou kakav nije viđen nikad pre i to sve u ovom kratkom periodu od samo nekoliko meseci. Droga je svuda, cene gasa rastu, naša industrija je na meti hakerskih napada spolja. To je nepoštovanje naše zemlje i naših čelnika. I kada sam većspomenuo njih, oni se klanjaju Kini, a Amerika se ponižava na svetskoj sceni. I to sve zbog levičarskog socijal-demokrate Džoa Bajdena - počeo je svoj govor Tramp pred okupljenim pristalicama u Grinvilu u Severnoj Karolini. 

Prema njegovim rečima, opstanak SAD trenutno zavisi od mogućnosti republikanske stranke da osvoji Kongres, počevši sa izborima za to telo naredne godine, koji se održavaju na sredini predsedničkog mandata. 

- Moramo to da uradimo, moramo da osvojimo te izbore i zaštitimo naše granice - najavio je bivši predsednik SAD. 

 

 

- Republikanci će osvojiti većinu u Kongresu i preuzeće njega, a zatim vratiti i Senat, pa i Belu kuću i to skorije nego što mislite - izjavio je Tramp u ekstazi, što je ispraćeno gromoglasnim aplauzom i povicima oduševljenja, iako, kako primećuju brojni mediji, nije najjasnije na šta je tačno milijarder aludirao.

On se zatim ponovo dotakao prošlogodišnjih izbora, naglasivši kako je to bilo najkorumpiranije glasanje u istoriji SAD. 

- Glasovi poslati mejlom su iskorišćeni da mi se pokrade pobeda - ponovio je Tramp pređašnje tvrdnje, iako niko iz tima njegovih advokata još nije uspeo da dokaže te optužbe.     

Ipak, i ovog puta je izostavio da eksplicitno kaže da li namerava da se ponovo kandiduje na izborima 2024. godine. 

Bivši šef Bele kuće se zatim ostrvio na Kinu i američkog epidemiologa Faučija.

- Mediji, demokrate i takozvani ekperti sad su konačno priznali ono što sam ja prvi govorio pre 13 meseci da je koronavirus potekao iz laboratorije bliske kineskoj vladi. I doktor Fauči, kog inače znam, fin je momak, jeste u stvari odličan promoter, a ne odličan lekar. On voli televiziju više nego išta na svetu, a s druge strane je grešio u vezi sa svim problemima tokom pandemije. Grešio je i sa Vuhanom i sa laboratorijom u tom gradu. Mnogo je grešio - poručio je Tramp, a zatim napravio niz šala na Faučijev račun, nazvavši ga i carem KOVID-19, čime je izazvao salve smeha. 

- Fauči je na početku bio protivnik maski, a sada je postao radikalni masker. Ali najveća greška koju je napravio jeste ona kada je tvrdio da virusa nema, kao i da uloga Kine nije takva kako sam ja tvrdio. Ali mi sada moramo da se borimo za to da ujedinjenim glasom kažemo da Kina mora da plati za ono što je uradila - poručio je Tramp. 

Podsetimo, prošle nedelje je i Bajden pozvao istražitelje da ispitaju nove navode o tome kako je koronavirus možda ipak potekao iz laboratorije, a ne iz prirode. 

Tramp se, inače, više puta dotakao i Bajdena, nazvavši ga "uspavani Džo", posebno naglasivši dvostruke standarde američkih medija kada je u pitanju izveštavanje o njegovim gafovima i o gafovima aktuelnog predsednika. 

- Da li ste primetili da nijedna mreža nije pratila kada je Bajden u martu pao na stepenice aviona? A da se to meni dogodilo, o tome bi brujao čitav svet. Znali su da razapinju čak i neke od mojih najboljih nastupa - zaključio je Tramp.     

 

        

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading