BAJDEN ZAPRETIO PUTINU! SAD ne želi sukob sa Rusijom, ali...

Autor:

Svet

06.06.2021

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD ne žele konflikt sa Rusijom, ali neće oklevati da reaguju na eventualne štetne ruske aktivnosti, izjavio je američki predsednik Džo Bajden za današnji "Vašington post".

RepublikaFoto: Ilustracija: Republika.rs, Pixabay, Tanjug/AP
Bajden i Putin

On je rekao da je tokom telefonskih razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom bio jasan i direktan, te da SAD žele stabilan odnos sa Moskvom.

- Bio sam jasan i direktan u telefonskim razgovorima sa predsjednikom Putinom. SAD ne žele sukob. Želimo stabilan i predvidiv odnos tamo gđe možemo da sarađujemo sa Rusijom na pitanjima kao što su strateška stabilnost i kontrola oružja - istakao je Bajden.

Prema njegovim rečima, SAD neće oklevati da odgovore na potencijalne "štetne postupke Rusije".

Bajden je naglasio da je "uveo značajne posledice za postupke kojima se krši suverenitet SAD, uključujući miješanje u demokratske izbore", prenosi TASS.

- Predsednik Putin zna da neću oklevati u odgovoru na štetne postupke u budućnosti. Kada se sretnemo, ja ću još jednom potvrditi privrženost SAD, Evrope i drugih demokratskih zemalja koje slično razmišljaju zalaganju za ljudska prava i dostojanstvo -napomenuo je Bajden.

Putin i Bajden sastaće se u 16. juna u Ženevi. Pres-služba Kremlja navodi da lideri planiraju da razgovaraju o izgledima odnosa Rusije i SAD, strateškoj stabilnosti, gorućim globalnim pitanjima, uključujući borbu protiv epidemije virusa korona, i načinima za rešavanje regionalnih sukoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading