POGLEDAJTE KAKO JE KURC PRIMIO VAKCINU! Austrijski kancelar se odlučio za cepivo koje je izazvalo brojne kontroverze!

Autor: Republika

Svet

05.06.2021

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc primio je vakcinu protiv koronavirusa nakon što su to učinili i ostali članove vlade u Beču, odlučivši se da to uradi pred kamerama.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Sebastijan Kurc na vakcinaciji protiv koronavirusa 

Gotovo svi domaći mediji u Austriji saopštili su da se nakon što su protiv koronavirusa već vakcinisani svi članovi vlade, u petak uveče u Saveznoj kancelariji u Beču pelcovao i kancelar Sebastijan Kurc.

Na Jutjubu se pojavio snimak vakcinacije austrijskog kancelara, uz komentar da je on odlučio da primi cepivo britansko-švedske proizvodnje, astrazeneku, pokazavši da ne mari za brojne kontroverze koje su u medijima širom sveta plasirane u vezi sa tom vakcinom

- Srećan sam zbog vakcinacije kao i mnogi drugi jer je ona ključ u smeru normalnosti - istakao je Kurc u svom današnjem izvještaju i pozvao sve Austrijance da i oni iskoriste ponuđenu mogućnost i vakcinišu se kako bi se opaka zaraza što pre stavila pod kontrolu.

U izvještaju se, takođe, napominje kako je u Austriji već vakcinisano dve trećine austrijskih građana koji su to želeli i dodaje da su tokom zime prioritet bile starije i rizične grupe osoba, te da je u međuvremenu došao red i na mlade, pa tako i na 34-godišnjeg kancelara. 

Inače, Austrija je objavila da neće više vakcinisati astrazenekom nakon što sve osobe koje su već dobile prvu dozu cepiva prime i drugu. Ta mera će, međutim, stupiti na snagu u leto.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading