OVO JE DOKTOR KOJI JE BIO GLAVNI PROTIVNIK TEORIJE DA JE KORONA NASTALA U LABORATORIJI! Sada je objavio zastrašujuću stvar!

Autor: Republika

Svet

05.06.2021

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki doktor Piter Pejlis, mikrobiolog i stručnjak za RNK viruse, jedan je od potpisnika pisma iz februara prošle godine u kom se teorija da je KOVID-19 potekao iz laboratorije u kineskom gradu Vuhanu naziva opakom spekulacijom, međutim, sada je promenio mišljenje i pozvao na temeljnu istragu porekla opakog mikroorganizma.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Doktor Piter Pejlis 

Američki doktor Piter Pejlis, jedan od 27 svetskih naučnika koji su prošlog februara potpisali čuveno pismo negirajući da je koronavirus nastao u laboratoriji u kineskom gradu Vuhanu, sada je napravio dramatičan zaokret u mišljenju pozvavši svoje kolege širom planete na temeljnu istragu onoga što se možda dogodilo pre dve godine i izazvalo zastrašujuću pandemiju KOVIDA-19, praćenu ogromnim gubicima.

Promenu mišljenja čuvenog doktora, mikrobiologa u Školi medicine Ikan na Maunt Sinaju u Njujorku i stručnjaka za RNK viruse, objavio je britanski portal Dejli mejl, podsećajući da je Pejlis tvrdio kako je koronavirus mogao da nastane samo prirodnim putem, te da bilo kakve druge spekulacije mogu samo da proizcedu strahove, tračeve i predrasude. 

Takav stav prvi je zastupao britanski zoolog Piter Dažak, čija je neprofitna organizacija sakupljala novac za laboratoriju u Vuhanu, a koji je pokrenuo peticiju da naučnici širom sveta potpišu pismo kako bi se njime opovrgle pojedine teorije o miterioznom "neprirodnom" nastanku koronavirusa. Sada je Dažak jedna od najomraženijih ličnosti u javnosti na Zapadu, budući da ga mnogi mediji, uključujući i Dejli mejl, razapinju zbog stava naklonjenog Kini i njenom objašnjenju porekla KOVIDA-19.

U skladu sa tim, objavljen je najnoviji komentar doktora Pejlisa, koji je izrazio zabrinutost zbog najnovijih izveštaja u kojima se tvrdi da je priča o nastanku korone daleko od ispričane i da ima i te kako dovoljno osnova za verovanje da je ona ipak potekla od čoveka. 

- Sve teorije o nastanku KOVIDA-19 zahtevaju temeljnu istragu. Mnogo uznemirujućih informacija je izašlo na površinu otkad sam ja pre 16 meseci sa kolegama potpisao Lanset pismo, zato želim da vidim odgovore na sva pitanja koja su se otvorila - rekao je sedamdesetsedmogodišnji profesor Pejlis za Dejli mejl nakon što je prošle nedelje i američki predsednik Džo Bajden naredio obaveštajnim agencijama svoje zemlje da ispitaju navode da je KOVID-19 slučajno procurio iz laboratorije.  

Kina se, međutim, odmah oglasila po tom pitanju, navodeći da je u pitanju "čista teorija zavere". 

Pejlisove izjave za Dejli mejl, za koji je odbio da komentariše kako je uopšte došlo do toga da pre 16 meseci potpiše pismo, ali i da odgovori kakve su se tačno nove informacije pojavile o poreklu virusa, došle su samo nekoliko dana nakon što se u američkoj javnosti podigao bunt protiv vodećeg epidemiologa u SAD, Entonija Faučija. 

Mnogi su pozvali na njegovu ostavku jer su procurili mejlovi u kojima se pokazalo kako je govorio da postoji velika mogućnost da je koronavirus mogao da bude napravljen ljudskom rukom, ali je u javnosti ipak govorio drugačije. Američki mediji objavili su i navodne mejlove u kojima je on upozoravao na "sumnjive aktivnosti laboratorije u Vuhanu", kao i navodne njegove prepiske sa doktorom Dažakom. 

I pored toga, Fauči je dobio punu Bajdenovu podršku. 

- Verujem doktoru Faučiju - poručio je kratko američki predsednik. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Na udaru, glavni američki epidemiolog Entoni Fauči  

Još jedan naučnik koji je pre 16 meseci potpisao pismo, doktor Džeremi Farar, odbio je da komentariše Faučijeve navode, naglasivši kako je najverovatniji scenario da je virus prešao na čoveka sa životinje. On je ipak naglasio kako "uvek postoje otvorene i druge mogućnosti koje je neophodno uzimati u obzir". 

- Ovde nema mesta za teorije zavera koje bi samo mogle da posluže u političke svrhe - naglasio je britanski doktor Farar, potvrdivši još jednom glavnu postavku u pismu koje je potpisalo 27 stručnjaka iz svih krajeva sveta.

- Mi ovde stojimo zajedno kako bismo zaustavili teorije zavera u kojima se sugeriše da KOVID-19 nije nastao prirodnim putem. Teorije zavera ne donose ništa dobro osim što šire strah, tračeve i predrasude kojima se ugrožava naša globalna saradnja u borbi protiv virusa - stoji u pismu Lanset.   

Inače, povodom najnovijih spekualacija o poreklu KOVIDA-19, koje su raspirene pojavom prošlonedeljnog izveštaja kako su trojica naučnika iz laboratorije u Vuhanu još krajem 2019. hospitalizovani sa simptomima infekcije, oglasio se i nekadašnji predsednik SAD Donald Tramp.

On je, podsetimo, od početka pandemije koronavirusa tvrdio kako je taj mikroorganizam nastao u Kini, pa je sada istakao kako će od te zemlje tražiti isplatu 10 milijardi dolara odštete. 

 

                          

     

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aleks

05.06.2021 14:12

Pare menjaju svako mišljenje.